|

Hava ambulansı zatürre hastası için havalandı

Zatürre teşhisiyle Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakımında tedavi altına alınan 33 yaşındaki hasta, hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi.

Yeni Şafak
12:33 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 10:35 - 27/02/2015 Cuma
IHA
Zatürre teşhisiyle 3 gündür Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan ancak durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınan 33 yaşındaki Cemal A., İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Nakil işleminin daha hızlı ve sağlıklı yapılabilmesi için ise Cemal A. için hava ambulansı çağrıldı. 1 saat içinde İstanbul’dan Düzce’ye ulaşan helikopter ambulans Düzce Ünivesitesi Bahçesinde bulunan helikopter pistine indi.

Hastanın doktoru tarafından 112 Acil servis ambulansında bekletilen Cemal A.’nın sağlık durumu ve uygulanan tedavi yöntemleri ile hastanın genel durumu hakkında hava ambulansı ekibine bilgiler verildi. Ardından yoğun bakım cihazları ile birlikte ambulanstan alınan hasta Cemal A., hava ambulansına taşındı. Hava ambulansı, hastanın işlemlerinin yapılmasının ardından Bakırköy Devlet Hastanesine Cemal A’yı sevk etmek üzere havalandı.
#Zatürre
#hava ambulansı
#Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
9 yıl önce