|

'Hayatımın Şansı' film özeti, bir göç hikayesi

Bu hafta vizyona girecek yedi film var. Aralarında olan filmlerden birisi de "Hayatımın Şansı" adlı romantik komedi filmi de yer alıyor.

09:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:24 - 18/12/2014 Perşembe
"Hayatımın Şansı"

Ünü Fransa'dan dünyaya yayılarak 51 milyon kişi tarafından izlenen "Can Dostum"u çeken Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun yeni filmi "Hayatımın Şansı", komedi ve aşkın içi içe geçtiği bir film. 


Başroldeki Omar Sy ve Charlotte Gainsbourg'a, Tahar Rahim ve Izıa Higelin'in eşlik ettiği film, daha iyi bir hayat umuduyla geldiği Fransa'da düşük gelirli birçok işe girerek tutunmaya çalışırken göçmenlik bürosuna gönderilen Samba ile göçmenlik bürosunda çalışan Alice arasındaki duygusal ilişkiyi konu alıyor


Samba, daha iyi bir gelecek umuduyla Fransa'ya göç etmiş, alt sınıfa mensup bir göçmendir. Sürekli geçici işlere girip çıkar ama dikiş tutturamadığı için göçmenlik bürosu onu her an sınır dışı etmeye meyillidir. Alice ise hayatının zor bir evresinden geçmekte olan orta yaşlarda bir kadındır. Psikolojik sıkıntılarından dolayı bir süre işten uzaklaştıktan sonra, geri dönme rehabilitasyonu olarak göçmenlik bürosunda zorunlu bir görev alır. Yaşamın farklı katmanlarından gelen Alice ve Samba'nın yolları, romantizm ve komedi ile örülü bu öyküde kesişecektir...  


Yönetmenliğini ve senaristliğini Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun ortak olarak üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise ünlü Fransız oyuncular Omar Sy ve Charlotte Gainsbourg’un yanı sıra Tahar Rahim, Yilin Yang ve Izïa Higelin gibi isimler de yer alıyor.

#Hayatımın Şansı
#Eric Toledan
#Omar Sy
#Tahar Rahim
#vizyondaki filmler
9 yıl önce