|

İBB misafir tiyatrocuları ağırlayacak

İBB Şehir Tiyatroları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun, “Kıbrıs Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım” ve “Kayıp” isimli iki oyununu misafir ediyor.

Yeni Şafak
18:02 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 16:12 - 26/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Konuk oyunlardan ilki olan, Faize Özdemirciler’in şiirlerinden Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp sahnelediği ve oynadığı  “Kıbrıs Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım” oyunu; Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulamayı içermektedir. Oyun, dünümüze, bugünümüze ve geleceğimize dair yaşanan trajediyi çarpıcı bir şekilde anlatmaktadır. 9 Ocak 2015 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyircisi ile buluşacak olan oyunun özgün müziği Ersen Sururi, dekor-kostüm tasarımı Özlem Yetkili, ışık tasarımı ise Fırat Eseri’ye ait..


Konuk oyunlardan bir diğeri “Kayıp” ise, kaynağını geçmişten alan ve yinelenen, bir savaş travmasının etrafında, savaş sonrası “durum”u ele alıyor. Oyun özellikle savaş sonrası neslin neyi kaybettiği sorusunun yanıtı peşinde koşan bir sorgulama, bir savaşın ardından geçmiş, gelecek ve bugünle içten bir yüzleşme çabasıdır. Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Özlem Yetkili, ışık tasarımı ise Fırat Eseri’ye ait. Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, İzel Seylani, Osman Ateş’in rol aldığı oyun 10 Ocak 2015 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

#İbb şehir tiyatrosu
#İbb kültür aş
#Erdoğan Kavaz
#Hatice Tezcan
#Erol Refikoğlu
#İzel Seylani
#Osman Ateş
9 yıl önce