|

İçimizdeki bülbül dile geldi

Son kitabı Bülbülün Kırk Şarkısı’nda Peygamber Efendimiz’i bir bülbülün dilinden anlatan İskender Pala, “Her müminin içindeki bülbülü konuşturmaya çalıştım” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:39 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
İskender Pala geniş kitlelere ulaşan romanlarından sonra şimdi de Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitabı Bülbülün Kırk Şarkısı ile okurlarıyla buluştu. Hadis, siyer ve bu alanda yazılmış klasik temel eserlerden faydalanılarak yazdığı ve kısa sürede 2. baskısını yapan kitabını Prof. İskender Pala anlattı. Peygamber Efendimiz'i bir güle benzeten ve ona olan aşkı bir bülbülün ağzından söyleten Pala, "Her müminin içindeki bülbülü konuşturmaya çalıştım"diyor.

İSLAM TERÖRLE ÖZDEŞLEŞEMEZ

Rasulullah’ın hayatını bilmeye en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir çağda yaşadığımızı ifade eden Pala, “Elbette onun hakkında bugüne kadar bilinmeyen ve yazılmayan hiçbir şey kalmadı  Lakin bunların pek çoğu siyer alimlerinin kaleme aldığı bilimsel kitaplardı. Ben o bilimsel kitapları daha da okunur kılabilmek, okuyucu sayısını arttırmak, en azından benim kitaplarımın müptelası olan değerli okuyucularımla onu paylaşmak üzere edebi bir üsluba büründürmek istedim, niyetim buydu” sözleriyle kitabının çıkış noktasını anlatıyor. “O bir rahmet peygamberi, bir sevgi peygamberi ve yazık ki İslam şiddet ve terör ile özdeşleştirilmeye çalışılıyor" diyen Pala günümüzde İslam'ın yanlış anlaşılmasını da eleştiriyor.  

4 ustanın rengiyle boyandı

Muhammed Hamidullah’ın “İslam Peygamberi”, Martin Lings’in “Hz. Muhammed” adlı eserleri, Asım Köksal’ın sekiz ciltlik “Hz. Muhammed ve İslamiyet”i, Necip Fazıl’ın “Çöle İnen Nur”unu ayrı bir yere koyan Pala, kitabının bu dört ustanın renkleri oluşmuş bir tablo gibi olduğunu söylüyor. 

#İskender Pala
#Peygamber Efendimiz
#Bülbülün Kırk Şarkısı
9 yıl önce