|

İnme geçiren hasta için altı hafta tedavi

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:37 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatma Nur Kesiktaş, hastaneye son altı ayda 425 hastanın inme şikâyetiyle başvurduğunu söyledi. Vücut fonksiyonunu kullanamayan hastaların ortalama 6 haftalık tedaviden sonra iyileşip taburcu edildiğini ifade eden Doç. Dr. Kesiktaş, hastanede Türkiye'nin ilk tam teşekküllü inme merkezinin bulunduğunu kaydetti.



YENİDEN DOĞDUM


Stres ve hipertansiyon nedeniyle inme geçiren 70 yaşındaki Mehmet İlhan'ın, hastaneye geldiğinde sağ tarafının tamamen felç olduğunu söyleyen Başhekim Doç. Dr. Kesiktaş, “Hastamıza iş meşguliyeti tedavisi, konuşma terapisi, algılama tedavisi uygulandı. 6 hafta hastanede kalan Mehmet İlhan tüm vücut fonksiyonlarını rahatça kullanabiliyor” dedi. Nesneleri gördüğünü fakat tanıyamadığını belirten Mehmet İlhan ise “Tedaviden sonra yeniden doğmuş gibiyim” dedi. Benim gibi inme geçiren hastaların doktorları yönlendirirse hastalar tam yerine gelmiş olur ve kısa sürede sağlığına kavuşur” diye süreci anlattı.



İş meşguliyet tedavisi de yapılıyor


İş meşguliyeti tedavisinin yapıldığı merkez Türkiye'de bir ilk. Özellikle robotlarla uzuvlarını hareket ettirebilen hastalar, iş meşguliyeti tedavisiyle birlikte, vida takabilir, elma soyabilir hale geliyor. Kocaeli Üniversitesi'nin bu alandaki ilk mezunlarından olan Sultan Türkmaya, “İstanbul Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki iş meşguliyeti merkezinde çalışmaya başladım. Konuşamayan hastalarla daha sonra uzun süreli sohbetler eder hale geldik” şeklinde konuşuyor.




#İstanbul Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanes
#Fatma Nur Kesiktaş
#hipertansiyon
9 yıl önce