|

Işılak, Necip Fazıl’ın şiirlerini yorumlayacak

İlkadım Belediyesi, Türk edebiyat ve düşünce dünyasının en büyük isimlerinden biri olarak Sultan-üş Şuara (Şairlerin Sultanı) ünvanlı Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i muhteşem bir organizasyonla anacak.

Yeni Şafak
12:32 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:39 - 25/05/2015 Pazartesi
IHA

İlkadım Belediyesi 26 Mayıs Salı Saat 20.00'de Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumun 111. yıldönümünde çağın halk ozanı Uğur Işılak'ı Samsunlular ile buluşturacak. 'Gençlik Üstad'ı Anıyor' temalı saygı gecesinde Türkiye'nin yakından takip ettiği ve severek dinlediği modern çağın halk ozanı Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya, Kaldırımlar, Zindan'dan Mehmed'e Mektup' gibi birçok şiirini seslendirecek.


"NECİP FAZIL FİKİRLERİYLE ÇIĞIR AÇAN BÜYÜK MÜTEFEKKİR"

Geçmişte ve günümüzde fikirleri ile çığırlar açan ve nesillere yol gösteren Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i muhteşem bir etkinlikle yad edeceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatıyla Türk düşünce ve sanatına damgasını vuran Necip Fazıl Kısakürek, bu toprakların yetiştirdiği, medeniyetinden koparılan, tarihi kökleri kurutulan bir milletin davasını kendisine dert edinmiş, büyük bir mütefekkir ve en mühim şahsiyetlerdendir. Türk edebiyat tarihinin son yüz yılı dikkate alındığında fikirlerini şiirleriyle dile getiren, kelime ve kafiyeye hakimiyeti en üst seviyede ve en büyük hece şairlerimizden biri olan Necip Fazıl Kısakürek, yalnız bizim için değil hem İslam dünyası hem de insanlık için çok önemli bir aydındır" dedi.

#Necip Fazıl
#Uğur Işılak
#şiir
9 yıl önce