|

"İsmet" gerçekten atladı

2015’in komedi filmi olmaya hazırlanan “Öğrenci İşleri” filminde Müteahhit İsmet’i canlandıran Fırat Tanış, atlama sahnelerinde dublör kullanmadı.

Yeni Şafak
19:45 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:49 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Müteahhit İsmet’i canlandıran Fırat Tanış, atlama sahnelerinde dublör kullanmadı.
Müteahhit İsmet’i canlandıran Fırat Tanış, atlama sahnelerinde dublör kullanmadı.

Ünlü oyuncu, gerçekleşen çekimlerde yapım ekibinin tehlikeli olduğu gerekçesiyle dublör kullanması yönündeki ısrarlarına rağmen, beş metrelik yükseklikten atlayarak yürekleri ağıza getirdi.


Çekim sonunda çok eğlendiğini belirten ünlü oyuncu, filmde abisi İsmet’i oynayan Murat Akkoyunlu Karagöz-Hacivat tadında bir ikili olduklarını ve bundan büyük bir keyif duyduğunu belirtti.



“Senaryosunu “Geniş Aile” dizisi ile adını duyuran Kamuran Süner’in yazdığı filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu. Yapımcılığını Güzel İşler Sanat Yapım’ın yaptığı filmin görüntü yönetmeni ise Feza Çaldıran.


“Bir sınav komedisi” sloganıyla yola çıkan “Öğrenci İşleri” filmi, sayıları 20 milyonu bulan her öğrencinin başından geçen komiklikleri konu ediniyor ve bunu yaparken  de “Hababam Sınıfı “ tadında bir Tükiye fotoğrafı çekiyor.


 Murat Akkoyunlu, Deniz Celiloğlu, Yeliz Şar, Bora Akkaş ,Begüm Öner, Tolga Canbeyli, Serhan Özben ve Bülent Çolak gibi tanınmış başarılı oyuncuların da  rol aldığı filmde Hababam filmlerinin unutulmaz karakterlerinden Tuncay Akça ve Ahmet Arıman da oyuncu listesinde. 


2015’de vizyona girmek için gün sayan filmin hikayesi ise şöyle:

“Baba yadigarı hazırlık dersanesini zorlukla işleten Kısmet, müteahhit kardeşi İsmet’in (kıymetli) dersane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koymuştur. Ta ki fakir öğrencisinin komaya giren kardeşine yardım sözü verip  İsmet’in iddiaya girme teklifini kabulüne kadar:İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dersane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masrafları karşılanacaktır...Kimin sınıfı daha çok sınavı kazanacaktır? Hile ile sınıfını üniversitelilerden para karşılığı oluşturan inşaatçı İsmet mi, sınıfı 3 yıldır sınavı kazanamayanlardan oluşan  Kısmet mi? Üstüne üstlük Kısmet’in bel bağladığı rehber  hoca,firari Bobinci Nuri tarafından gasp edilmiş ve böylece artık tüm motivasyon teknikleri  bir mahkum tarafından verilmeye başlanmıştır.”

#Murat Akkoyunlu
#Deniz Celiloğlu
#Yeliz Şar
#Bora Akkaş
#Begüm Öner
#Tolga Canbeyli
#Serhan Özben
9 yıl önce
default-profile-img