|

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda üç yeni oyun

"Muhteşem Gatsby" 3 Mart'ta Cevahir Sahnesi'nde, "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" 4 Mart'ta Üsküdar Tekel Sahnesinde, "57. Alay" 13 Mart'ta Küçükçekmece D.T. Sahnesi'nde prömiyer yapacak. - Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Nehir" ve Adana Devlet Tiyatrosu'ndan "Bir İnsan, Bir Ağaç, Bir Köpek" adlı oyunlar da izleyiciyle buluşacak

10:49 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 11:08 - 27/02/2015 Cuma
AA
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun mart ayında sahneleyeceği "Muhteşem Gatsby" 3 Mart'ta Cevahir Sahnesi'nde, "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" 4 Mart'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, "57. Alay" 13 Mart'ta Küçükçekmece D.T. Sahnesi'nde prömiyer yapacak. 


İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan yapılan açıklamaya göre, "Muhteşem Gatsby", "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" ve "57. Alay" adlı yeni tiyatro oyunları mart ayında izleyiciyle buluşacak.


Scott Fitzgerald'ın klasikleşmiş eseri "Muhteşem Gatsby", 3 Mart'ta Cevahir Sahnesi'nde yapılan prömiyerinin ardından, 31 Mart'a kadar izlenebilecek. 1920'lerin Amerikasında dans, müzik, eğlence, ihtişamlı hayatlar ve aşkı konu alan oyunu, Faik Ertener yönetiyor. Oyunda, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Tansel Öngel, Kerem Aslanoğlu, Ebru Unurtan, Erdinç Gülener, Demet İyigün, Orhan Kurtuldu, Elif Nutku, Alper Çelikkol, Meriç Atmaca oyuncular arasında yer alıyor. 


Yugoslavya'da 1992 yılında yaşanan savaşı anlatan "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" adlı tiyatro oyunu, 4 Mart'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde prömiyer yapacak. Bosna Hersek'in bağımsızlığını ilan etttiği, Saraybosna'nın kuşatma altında olduğu dönemi yaşayan Ziriç ailesinin hikayesinin ele alındığı oyunda, 17-22 Mart arasında Cevahir 2 Sahnesi'nde izlenebilecek. 


Küçükçekmece D.T. Sahnesi'nde 13 Mart'ta prömiyer yapacak "57. Alay", 13- 21 Mart tarihlerinde Küçükçekmece Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun büyük zaferin 100. yıl dönümü dolayısıyla isimsiz kahramanlara saygılarını sunmak üzere sahneye koyduğu oyunu, Haldun Çubukçu yazdı. Çanakkale Savaşı ve zaferin anlatıldığı eserin oyuncu kadrosunda, Hakan Şahin, Ahmet Dizdaroğlu, Hacer Sevinç Özgel, Macit Sonkan ve Melek Gökçer yer alıyor. 


Adana Devlet Tiyatrosu'ndan "Bir İnsan, Bir Ağaç, Bir Köpek" adlı oyun da 25-28 Mart tarihlerinde Üsküdar Stüdyo'da izlenebilecek. İnsanın doğa karşısındaki hakimiyeti ve doğanın insan karşısında direnmesini anlatan oyunda, Lazar'ın kuduz olduğunu düşündüğü köpeğini ormana götürüp öldürme planı konu ediliyor. 


Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Nehir" adlı oyun da yakın tarihte yaşananları iki kadının dostlukları çerçevesinde anlatıyor. 17- 22 Mart'ta Küçük Sahne'de izleyicisiyle buluşacak oyunu, Gülşen Karakadıoğlu yazdı. Vacide Öksüzcü'nün yönetttiği oyunda, İclal Seper ve Özlem Gür izleyici karşısına çıkıyor.
#İstanbul Devlet Tiyatroları
#Mart 2015 programı
#Muhteşem Gatsby
9 yıl önce