|

İtibar Dergisine bahar geldi

İtibar'ın 43. sayısı olan Nisan sayısında, Mustafa Kara ve İhsan Fazlıoğlu'yla yapılan söyleşiler ile Süleyman Çobanoğlu'nun “Şair Meslek Lisesi” şiiri öne çıkıyor.

Yeni Şafak
09:53 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:57 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına devam eden

İtibar,

usta çizer Hasan Aycın 'ın bir çizgisiyle açıyor. Hemen arkasından Fatma Şengil Süzer 'in “Tun" şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Süleyman Çobanoğlu 'nun “Şair Meslek Lisesi", İbrahim Tenekeci 'nin “Der Beyan", Zafer Acar 'ın “Bana Cevap Yaz" ve Furkan Çalışkan 'ın “Türklerin Gözünden Gerçek" başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Elif Nuray , Muzaffer Serkan Aydın , Aykut Nasip Kelebek , Cengizhan Konuş , Samed Karataş , Muhammet Mücahit Yılmaz, Nurettin Durman, Nadir Aşçı, Orhan Özekinci, Melih Tuğtağ, Yusuf Armağan, Rabia Gelincik, Bilal Can, Ahmed Ölmez, Berat Demirci, Bilal Çağlar, Ömer Fatih Andı ve Mehmet Emin Küçüker .



Nisan sayısının öykü sayfalarında ise Sibel Eraslan 'ın “İnce Hastalık", Necip Tosun 'un “Boşluğun Sesi", Muhsin Macit 'in “Heidegger'in Adamı", Zeki Bulduk 'un “Üçü Bir Yerde", Ayşegül Genç 'in “Kader Mahcupları", Emine Batar 'ın “Sokak" ve Mehmet Emin Gül 'ün “Mezarlık Karıncaları" öyküleri bulunuyor.



Mustafa Kara ve İhsan Fazlıoğlu Söyleşileri


İtibar

'ın Nisan sayısında, Kâzım Berkay Özkardaş , Prof. Dr. Mustafa Kara 'yla tasavvuf merkezli önemli bir söyleşi gerçekleştirmiş: “Tasavvuf manevi bir yol, kalbi bir yolculuktur." Derginin diğer söyleşisi ise düşünce dünyamızın değerli isimlerinden Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ile yapılmış. Yusuf Genç sormuş, Fazlıoğlu cevaplamış: “İnsanlar sürece değil, sonuca odaklanıyor; yani emek vermeden ürün almak istiyorlar." Söyleşisinin yanısıra, düzenli yazılarıyla her ay okuyucusuyla buluşan İhsan Fazlıoğlu “Kendini Soru Konusu Kılmak, Kendini Yorumlamaktır!" adlı çalışmasıyla

İtibar

yazılarına devam ediyor. Ercan Yıldırım “Türk Düşüncesinde Medeniyet", Hüsrev Hatemi “Şair Nigar Hanım'ın İnfial Hisleri", Ebru Burcu Yılmaz “Eşref-i Mahlukât'ın Sırrına Vâkıf Bir Yazar: Tarık Buğra", Necip Tosun “Ahmet Kekeç: Yalnızlık, Yüzleşme, İçe Dönüş ", Yıldız Ramazanoğlu “Dublin Notları: Kelimelerin Şehri", Tarık Tufan “Hakikat Elbisesinin Üzerinde Hiçbir Süs Durmaz" başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Mustafa Ruhi Şirin, Said Yavuz, Afşin Selim, Ercan Yılmaz, Müslim Coşkun, Ali Görkem Userin, İsmail Isparta, Suavi Kemal Yazgıç, Yunus Nadir Eraslan ve Ahmet Demir ürünleriyle

İtibar

'ın Nisan sayısına katılan diğer isimler.





İletişim için: www.itibardergi.com / itibardergisi@hotmail.com



#İtibar Dergisi
#İbrahim Tenekeci
#Suavi Kemal Yazgıç
#Elif Nuray
#Muzaffer Serkan Aydın
#Aykut Nasip Kelebek
#Cengizhan Konuş
#Samed Karataş
#Muhammet Mücahit Yılmaz
#Nurettin Durman
#Nadir Aşçı
#Orhan Özekinci
#Melih Tuğtağ
#Yusuf Armağan
#Rabia Gelincik
#Bilal Can
#Ahmed Ölmez
#Berat Demirci
#Bilal Çağlar
#Ömer Fatih Andı
#Mehmet Emin Küçüker
9 yıl önce