|

Kafatasında 2,5 santimlik çiviyle yaşadı

Aydın'da, çalıştığı fabrikada çivi tabancasının üzerine düşmesi sonucu kafasına 2,5 santimetrelik çivi saplanan Emel Şahin, olaydan iki gün sonra gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Yeni Şafak
14:11 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:13 - 2/03/2015 Pazartesi
AA

Bir fabrikada işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Şahin, 14 Şubat'ta ayağının kayması sonucu çivi tabancasının üzerine düştü. Kafasına montaj çivisi saplanan kadın, işyerindeki arkadaşlarının yardımı ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Acil Servisi'ne kaldırıldı. Çekilen beyin tomografisinde, kafatasını delen 2,5 santimetre uzunluğundaki çivinin bir kısmının beyne de zarar verdiği belirlendi.


Beyin ve Sinir Cerahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç Dr. Varol Aydın ile Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ADÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ali Yılmaz, yoğun bakım servisine yatırılan ve beyin anjiyosu yapılan Şahin'in kafasındaki çivinin ameliyatla alınmasına karar verdi. 


Çivi, 16 Şubat'ya yapılan yaklaşık 1 saatlik ameliyatla kafatasından çıkarıldı. 


"Çok riskli bir ameliyattı"

Yrd. Doç Dr. Aydın, bu tür bir kaza ile ilk kez karşılaştığını belirterek, şunları kaydetti:


"Çivinin girdiği bölgeyi hastayı uyuttuktan sonra yarmaya başladık. Çok risk taşıyan bir operasyon olduğu için en ufak bir hataya meydan vermeden kafasından bir parça kemik çıkartıp pencere açtık. Damarları koruyan bölgeye zarar verilmesi halinde hastanın yüksek hayati risk taşıması söz konusuydu. Çivinin beynin motor fonksiyonları yöneten kısmına sadece birkaç milimetre uzaklıkta olması bizi korkutsa da son derece başarılı bir operasyonla 2,5 santim uzunluğundaki çiviyi çıkarttık. Daha sonra aynı bölgeyi yine operasyonla kapattık."


Ameliyatın ardından bir gün yoğun bakımda kalan hastanın son derece sağlıklı olduğunu ve servisteki odasına alındığını belirten Aydın, çok riskli bir ameliyatı başarı ile tamamlayıp, hastayı yeniden yaşamda tutabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.


"Çivi ile 2 gün yaşadım"

Emel Şahin ise "Başımda çiviyi hissetmedim ama şiddetli ağrım oldu. Çivi ile iki gün yaşadım. Doktorların bana verdiği moral ve inançla bu ameliyatı kabul ettim. Şükür Allah'ıma, şimdi yeniden doğdum" diye konuştu.

#kafatası çivi
#aydın çivi kaza
#emel şahin
9 yıl önce