|

Kamil Sönmez Türkülerle anılacak

Karadeniz türkülerinin unutulmaz sesi Kamil Sönmez, vefatının ikinci yıl dönümünde hazırlanan programla anılacak.

Yeni Şafak
16:41 - 22/12/2014 Monday
Güncelleme: 14:43 - 22/12/2014 Monday
IHA
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen ve Burak Sönmez’in hazırlayıp sunacağı anma programında Kamil Sönmez’in söylediği türküler sanatçı arkadaşları tarafından seslendirilecek. Anma Programı, 23 Aralık 2014 Salı günü, Altınordu ilçesi Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde saat 19.30’da başlayacak.


Kamil Sönmez, 1947 yılında Ordu’nun Perşembe ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretimini Giresun'da tamamlayıp Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan Bölümü’ne girdi. 1968'den sonra Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü. Tiyatroda oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan İnce Memed-Hekimoğlu ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.


Kamil Sönmez, 1996'dan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nda solistlik yaptı. 1999 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 20 Aralık 2012'de vefat etti. Kamil Sönmez, Karadeniz türküleriyle olduğu kadar, sahnede yaptığı esprileriyle ve sevimliliğiyle halkın sevdiği sanatçılardan biriydi.


 
#Kamil Sönmez
#Karadeniz türküleri
#Turizm Bakanlığı
9 years ago