|

Karaalioğlu'na Twitter operasyonu yapanlar deşifre oldu

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu'nu hedef alan "Twitter'daki 'Gizli Arşiv' hesabını yönetiyor" şeklindeki haberlerin kaynağına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 4 Ağustos'ta Taraf'ta yer alan haberi Star yazarları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem'in yaptırdığı bir gazeteci tarafından öne sürülüp, Twitter yazışmaları yayınlandı.

18:21 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 19:27 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu
Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu
Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu hakkında ortaya atılan Twitter’daki “Gizli Arşiv hesabını yönetiyor” şeklinde iddialar çok çarpıcı bir boyut kazandı. Taraf’ın geçtiğimiz aylarda yayınladığı habere Star Medya Grubu yanıt vererek, “Haberin tamamı yalan ve iftiradan ibarettir” açıklaması yapmıştı.


Karaalioğlu’na yönelik bu kampanyayı yürütenlerle ilgili Twitter’da çok tartışılacak iddia ve görüntüler yayınlandı. Gazeteci Ömer Adıyaman, Mustafa Karaalioğlu’nu hedef alan haberlerin Star Gazetesi yazarları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem tarafından yayıldığını öne sürüp iki isme ait twitter üzerinden atılmış özel mesajları paylaştı. Adıyaman, Taraf'ın 4 Ağustos’ta yayınladığı haberin kaynağının Yiğit Bulut ve Cemil Ertem olduğunu iddia ederek, "Ekmek yediğiniz yere ihanet etmeyecektiniz" yorumunu da yaptı.


Ömer Adıyman'ın Yiğit Bulut'a ait olduğunu iddia ettiği yazışmalarda, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Mustafa Karaalioğlu hakkında "haber yapılması" talimatı veriliyor.


Cemil Ertem'e ait olduğu öne sürülen mesajlarda ise "MK" diye kodlanan Mustafa Karaalioğlu'na yönelik haberlere devam edilmesi isteniyor.

STAR YALANLANMIŞTI


Star Medya Grubu, Taraf'ta yer alan haber üzerine şu açıklamayı yapmıştı:  "Star Medya Grubu olarak, bugün Taraf Gazetesi'nin Medya Grup Başkanımız Sn. Mustafa Karaalioğlu hakkında yaptığı gerçek dışı habere dair açıklama zarureti doğmuştur; Taraf'ın; internet üzerinde kullanılan bazı sosyal medya hesaplarının, Medya Grup Başkanımız Sn. Mustafa Karaalioğlu ve İnternet Yayın Müdürümüz Mustafa Nihat Yükselir tarafından yönetildiği iddiası tümüyle gerçek dışıdır. Haberin tamamı yalan ve iftiradan ibarettir. Yalan habere ilişkin Star gazetesi ceza ve tazminat davası açarak hukuki süreci başlatmıştır"
#Mustafa Karaalioğlu
#Yiğit Bulut
#Cemil Ertem
#Gizli Arşiv
#Ömer Adıyaman
#Twitter
9 yıl önce