|

Kendi hücrenizle gençleşin!

Kök hücre fibrocell ile cilt gençleştirme yönteminde yeni bir gelişme olduğunu belirten uzmanlar FibroCell'in hastanın kendi hücrelerinden elde edilen, zamanın etkilerini geriye çeviren otolog fibroblast hücresel tedavi yöntemi yöntemi olduğunu söyledi.

17:17 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 17:27 - 6/03/2015 Cuma
IHA

Otolog Fibroblast Hücresel Tedavi yöntemiEstetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu konu hakkında bilgiler verdi


Bu gelişme ile artık kişiden alınan hücreler 10 yıl kadar saklanabilecek. Örneğin 40 yaşında aldığımız hücreler, 10 yıl boyunca etkinliğini koruyacak, kişi 50 yaşına da gelse aynen 40 yaşındayken alınan hücreleri gençleştirme amaçlı yeniden enjekte edilebilecek. Kök hücre ile gençleştirme uygulamalarını 5 yılda birkez önerdiğimiz için alınan hücre ile 3 farklı dönemde uygulama gerçekleşebilecek.


Kök hücre tedavisi nedir?

FibroCell hastanın kendi hücrelerinden elde edilen, zamanın etkilerini geriye çeviren Otolog Fibroblast Hücresel Tedavi yöntemidir. Bir ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemidir.


Estetik amaçla nerelerde kullanılır?

Otolog fibroblast hücre tedavisi son dönemde estetik cerrahi ve dermatoloji alanında oldukça önem kazanan uygulamalardan bir tanesidir. Dermal ve subkütanöz defektler örneğin kırışıklar, akne skarları, yaraizleri tedavilerinde otolog fibroblast kullanımı estetik cerrahlar için yeni bir pencere açmıştır.


Uygulama şekli nasıldır?

Bu yöntem, özel bir kültür yöntemi ile otolog canlı fibroblast hücre hattı oluşturmak için hastanın kulak arkasından punch ile alınan küçük bir biyopsi gerektirir. Sayısal olarak çoğaltılan bu canlı otolog fibroblastlar hastanın direk olarak dermisine enjekte edilerek burada sürekli bir protein tamir sistemi oluştururlar. Son bulgular; cilt gençleştirmede 12 aydan 48 aya kadar ölçülebilir bir iyileşme olduğunu göstermektedir. Bu çalışmalardaki histolojik analizler fibroblast enjeksiyonunun kolajen artışını sağladığını ve bununla birlikte dermal kolajenin kalınlığını ve yoğunluğunu da artırdığını kanıtlamaktadır. Bu yöntem herhangi bir alerjik tepki vermez.


Tedavinin tamamı kaç seansı kapsar?

Kök hücre tedavisinde kulak arkası ya da ön koldan alınan mercimek tanesi büyüklüğünde deri parçası özel bir üreme ortamına alınarak burada yaklaşık 3 hafta bekletilmektedir. Üretilen kök hücreler özel bir sıvı içinde gelmektedir. Bu üretilen kök hücreler deri yaşlanmasının görüldüğü yüz, el üstü, boyun, dekolte bölgelerine yapılabilmektedir. Birer ay ara ile toplamda 3 seanslık bir uygulamadır.


Kök hücre tedavisinde yaratılmak istenen sonuç ilk ne zaman kendini gösterir?

Otolog fibroblast enjeksiyonu iyileşmenin dereceli olarak 12 aya kadar arttığı dinamik ve canlı bir protein tamir sistemi sunar. Bu iyileşme uzun sürelidir ve bilim adamlarının araştırmalarına göre 4-5 yıldan sonra bile iyileşmede bir bozulmaya rastlanmaz. Sonuç olarak kök hücre tedavisi etkili ve sorunsuz bir seçenektir. Kök hücre tedavisi sonucunda ciltte kırışıklıklarda belirgin azalma, daha parlak ve sıkı bir cilt elde edilmektedir. Etkisi diğer yöntemlere göre çok daha uzun sürmektedir. 

#hücre
#Otolog fibroblast enjeksiyonu
#Otolog Fibroblast Hücresel Tedavi
9 yıl önce