|

"Kendime Gömülü Kaldım" sergisi

Handan Börüteçene'nin sergisi, 3-31 Aralık'ta İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde görülebilecek.

Yeni Şafak
16:44 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:50 - 27/11/2014 Perşembe
AA
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve UniCredit iş birliğiyle gerçekleştirilecek Handan Börüteçene'nin "Kendime Gömülü Kaldım" sergisi, 3-31 Aralık'ta İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde görülebilecek. 


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, sergide Börüteçene'nin, "İstanbul'un hayaletini görünür kılmak için diktiği bir giysi heykel ve bu giysi heykelin çektirdiği hatıra fotoğraflarından oluşan yerleştirmesi" yer alacak.


Börüteçene'nin yerleştirmesi, ilk defa Kendine Gömülü Bizans adıyla, 1999'da Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından düzenlenen Akdeniz'in Mor Bin Yılı Sergisi'nde, daha sonra 2007'de Suların Bağladığı/Suların Çözdüğü adıyla Venedik'te Nova Icona, L'Oratorio di San Ludovico ve İl Fenice'de, 2008'de ise UniCredit’in Milano'daki merkez galerisinde sergilendi. 


2011'de Londra Kraliyet Akademisi'nde Suların Bağladığı/Suların Çözdüğü adıyla sergilenmeye devam eden yapıt, "Kendime Gömülü Kaldım" adıyla İstanbul'daki sanatseverlerle buluşacak.


Yapıtı için "Bu şehir dört yüz bin yıldır insan kalbinin hiç durmadan attığı sonsuz bir nefes / Hemşehrilerim bu sonsuz nefesin belleğinden niye kaçıyorlar bir tür anlamıyorum" ifadelerini kullanan Börüteçene, dünyanın en eski arkeoloji müzelerinden birinin kökleri arasında, İstanbul'da yaşayan insanların tarihle ilişki kurma biçimlerini sorguluyor.
#yerleştirme
#sergi
#İstanbul Arkeoloji Müzesi
9 yıl önce
default-profile-img