|

Kocatepe Gençlik Fuarı kapılarını açıyor

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafından düzenlenen Kocatepe Gençlik Fuarı 2-5 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yeni Şafak
13:42 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 11:09 - 28/04/2015 Salı
Yeni Şafak

TDV KAGEM Müdürü Hicret Toprak, gençlik fuarının ilkini 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı “Cami ve Gençlik Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlediklerini hatırlatarak katılımcıların yoğun ilgi ve talepleri sebebiyle etkinliği geleneksel olarak her yıl belirli bir tema etrafında gerçekleştireceklerini söyledi.




Bu yılın teması: Kalem, Kitap ve Hikmet

Bu kapsamda fuarın 2-5 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kocatepe Camii Fuar alanında gerçekleştirileceğini vurgulayan Toprak ““Gençlerimizin kitapla kurduğu bağın güçlenmesi ve güncellenmesi gerekiyor. Okuma eylemi bugün ne yazık ki istenen seviyede ve kalitede değil. Gündelik ve çoğu kez kalitesi oldukça düşük metinlerle beslenen bir gençlik var karşımızda. Bu sadece gençlik dönemine ait bir sorun değil, ancak biz gençlerden umutluyuz. Onların düşünce, kültür, sanat ve edebiyat sahasında klasik metinler başta olmak üzere kaliteli bir okuma serüveninin tadına varmaları için çalışıyoruz. Bu düşünceyle Gençlik Fuarı temasını bu yıl “Kalem, Kitap ve Hikmet” olarak belirledik. Fuar süresince Ankara'da düşünce, kültür, sanat ve edebiyat dünyamızın önde gelen isimleriyle bir araya gelmeyi, aynı zamanda gençlere yönelik faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, dergiler ve düşünce merkezlerini ortak bir platformda buluşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.




“Sivil Toplumun Genç Temsilcileri Bu Fuarda!”

Fuar açılışının 2 Mayıs 2015 saat 18.00'da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve teşrifleri halinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yapılacağını vurgulayan Toprak, şöyle devam etti:


“Fuarı, 2-3 Mayıs tarihlerinde 11.00-21.00; 4-5 Mayıs tarihlerinde ise 17.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğiz. Katılımcı kuruluşlar, kendilerine ayrılan alanlarda stant içi etkinlikleri gerçekleştirme imkânı bulacak. Bu kapsamda tanıtım, söyleşi ve sergi gibi faaliyetler de gerçekleştirilebilecek. Ortak fuar etkinlikleri kapsamında ise tüm katılımcılar, temsilci ve üyeleri ile birlikte caminin birleştirici atmosferinde belirlenen tema etrafında düşünce, kültür ve edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya gelecekler. ”


“Gençlerin Ortak Bir Platformda Buluşmalarını Önemsiyoruz”

Gençlik odaklı çalışan sivil toplum kuruluşlarının bu yıl da fuarda bir araya geleceklerini vurgulayan Toprak “Gençlerin ortak bir platformda buluşmalarını önemsiyoruz. Birlikte düşünme ve hareket etmelerini desteklediğimiz zaman gençler kendi aralarında da çok ufuk açıcı tecrübeler yaşıyorlar. Düşünce dünyaları ve hareket kabiliyetleri gelişiyor, farklı bakış açılarıyla karşılaşıyor ve ortak noktalarda buluşuyorlar. Farklılıkların her geçen gün daha da ayrışmaya götürdüğü bir ortamda bu başlı başına bir kazançtır ve Kocatepe Gençlik Fuarı farklı illere de yayılarak bu düzenek içinde çoğalacaktır.” şeklinde konuştu.


Toprak, "Fuar etkinlikleri www.kocatepegenclikfuari.net ve kocatepegenclikfuari twitter ve facebook adreslerinden takip edilebilecek. Fuar süresince #gencokur etiketiyle sosyal medyada okumanın önemine dikkat çekilecek" dedi.


#Kocatepe Gençlik Fuarı
##gencokur
#Türkiye Diyanet Vakfı
9 yıl önce