|

K.O.Z.'lar paylaşılıyor

17 ve 25 Aralık darbe girişimini konu alan Kod Adı K.O.Z için geri sayım başladı. Filmde İstanbul Emniyeti İstihbarat Müdürü Remzi Akkaya karakterini canlandıran Tolga Karel, Yeni Şafak'a konuştu.

Kübra Sönmezışık
04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:59 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan, Kod Adı K.O.Z. 13 Şubat’ta vizyona giriyor. Senaryosundaki olay örgüleriyle ses getirecek olan filmde ünlü oyuncular Tolga Karel ve Hazım Körmükçü iki kardeşi canlandırıyor. Hazım Körmükçü idealist gazeteci Zafer Akkaya karakterini oynarken, Karel de İstanbul Emniyet İstihbarat Müdürü Remzi Akkaya olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Rolü hakkında Yeni Şafak’a konuşan oyuncu Tolga Karel, "Bugüne kadar herkes sustu yalanlar konuştu. Lakin zamanı gelmişti artık. Böyle bir filmde oynamak da bana nasip oldu” dedi.  


BU FİLM ÇOK KONUŞULACAK 


Senaryonun pek çok kez revize edildiğini anlatan Karel, “Üzerinde çalıştığımız konular cesaret isteyen ve çok hassas konular” dedi. Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Karel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç bilmediğiniz bir dünyada, bilmediğiniz bir karakteri oynuyorsunuz. Bu film şüphesiz ki çok konuşulacak ve ülkenin son 20-30 yılında yaşanan üst düzey çatışmalara ışık tutacak. Gerçek herkese göre değişebilir, lakin hiç bir şey gizli kalmaz. Bir gün gelir sorgulanır".

Mehdi Hoca Fethullah Gülen

Kod Adı K.O.Z’da Fethullah Gülen ismi “Mehdi Hoca Efendi” olarak geçiyor. Öte yandan Tolga Karel filmde canlandırdığı Remzi karakterini şu cümlelerle ifade ediyor: “Remzi’nin bu dünyada bağlı olduğu tek şey Mehdi Hoca Efendi. Remzi çocukluğundan beri bulunduğu cemaate ihanet etmemiş ve Mehdi Hoca Efendi’ye her şeyiyle bağlı bir adam. Abisi ve babası onu bu harekete girmesini sağlamış fakat ihanete uğradıklarını anlamışlar.”

#K.O.Z.
#Tolga Karel
#Hazım Körmükçü
9 yıl önce