|

Kulis Tiyatro Dergisi'nden 23 Nisan armağanı

Kulis Tiyatro dergisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklar için özel bir tiyatro dergisiyle küçük izleyicileri selamlıyor.

Yeni Şafak
17:08 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:11 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türk tiyatrosunun efsane ismi Muhsin Ertuğrul'un 1935 yılında dünyada Amerika ve Rusya'dan sonra Şehir Tiyatroları bünyesinde kurduğu çocuk tiyatrosu için çıkmış olan dergiden sonra ilk defa bir çocuk tiyatrosu dergisi çıkartılıyor.



Muhsin Ertuğrul'un da vasiyeti olan çocuk tiyatro dergisi, 23 Nisan'a özel çalışmalar, çocuk tiyatrosunun önemini anlatan yazılar, özel ve ödenekli tiyatrolarda sahnelenen oyunlara dair haberler ve rengârenk içeriğiyle göz dolduruyor.



Türkiye'nin tek çocuk tiyatro dergisi Kulis Tiyatro Çocuk, çıkış nedenlerini şöyle sıralıyor: “Bizler istiyoruz ki, çocuk tiyatrosu daha fazla önemsensin. Bu alanda çalışmalar yapanlar ön plana çıksın. Başka ne mi istiyoruz? Bir de iyiyle kötü ayrılsın, çocuklar için daha kaliteli oyunlar yazılsın diyoruz, güzel olmaz mı? Bir taş da biz koyalım istiyoruz, sahneye.”





Dergide, Işıl Kasapoğlu, Serkan Keskin, Elif Atakan, Serhan Alben, Şebnem Güler Karacan, Faik Ertener gibi Türkiye'de çocuk tiyatrosu alanında çalışmalar yapan önemli isimler yer alıyor.







#Işıl Kasapoğlu
#Serkan Keskin
#Elif Atakan
#Serhan Alben
#Şebnem Güler Karacan
#Faik Ertener
9 yıl önce