|

'Külkedisi' müzikali çocuklarla buluştu

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Charles Perrault'un dünyaca ünlü masalından aynı adla sahneye uyarlanan 'Külkedisi' çocuk müzikalinin prömiyerini gerçekleştirerek çocuklarla buluşturdu.

Yeni Şafak
11:10 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:12 - 6/05/2015 Çarşamba
DHA

Mersin prömiyeri Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yapıldı. İlkokul öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği eseri, masaldan hareketle Işık Noyan'ın yazarken, Şebnem Özsaran sahneye koydu. Eserin kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu ve Gülay Korkut, dekor tasarımını Kaan Güreşçi, ışık tasarımını Barış Arslan, koreografisini Berna Turhan İleri üstlendi. Eserde başlıca rolleri, Çiğdem Aladağ, Sevil Erçak, Özlem Zuhal Gürgen, Ayşe Tamara Laçinbala, Nihan Evren, Dilara Köse, Burcu Özdoğan, Melahat Yavuz, Ali Ulvi Karaca, Baran Taner dönüşümlü olarak paylaşıyor.


Eserin 6, 18, 20 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde çocuklar için yeniden sahneleneceğini ifade eden MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, "Çocuklarımıza yönelik repertuar oluştururken oldukça titiz davranıyoruz. Onlarla dünya klasiklerini buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda, bir dünya klasiğinden sahneye uyarlanan Külkedisi çocuk müzikalini usta rejisörlerimizden Şebnem Özsaran ile sahnemize taşıyarak çocuklarla buluşturduk" diye konuştu.


Bu arada temsil arasında minikler kulise akın ederek Külkedisi rolündeki Çiğdem Aladağ'a büyük ilgi gösterdi. Aladağ, miniklerin ilgisi karşında onlarla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyerek, sevindirdi.



#Çiğdem Aladağ
#Sevil Erçak
#Özlem Zuhal Gürgen
#Ayşe Tamara Laçinbala
#Nihan Evren
#Dilara Köse
#Burcu Özdoğan
#Melahat Yavuz
#Ali Ulvi Karaca
#Baran Taner
#'Külkedisi' müzikali
9 yıl önce