|

Malatya Film Festivali ödül töreni

Yeni Şafak Gazetesi'nin sponsor olduğu 5. Malatya Film Festivali'nin Festival konuğu Nastassja Kinski'nin "Onur Ödülü" aldığı gecede, MABEK'teki film atölyesinde bir kısa filmde oynayan koltuk değnekleriyle yürüyen Suriyeli minik Ahmed Elahmed'e de ödül verildi.

Yeni Şafak
09:28 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 07:49 - 28/11/2014 Cuma
AA
5. Malatya Uluslararası Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. 


Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tören, oyuncu Nastassja Kinski, sanatçılar Eşref Kolçak, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin ve Füsun Demirel'in kırmızı halı geçişiyle başladı. 


Oyuncular Ayşe Tolga ve Serhat Mustafa Kılıç'ın sunuculuğunu yaptığı törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, sinemanın insanlar üzerinde önemli etkileri bulunduğunu ifade etti.


"Sinemayla dünyanın hangi köşesindeki insanlara ulaştığımızın hesabını yapmak bile zordur" diyen Kamçı, sinemanın toplumun aynası olduğunu söyledi. Kamçı, festivalin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diledi. 


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kent için sanatın önemine işaret ederek, katılımcılara festivale gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. 


Suriyeli minik Ahmed'e ödül verildi


Konuşmaların ardından Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli çocukların geçen yıl tesiste açılan film atölyesinde çektikleri kısa film gösterildi. Seyircilerden büyük alkış alan filmde oynayan Suriyeli Ahmed Elahmed'e ödül verildi. Bir bacağı olmadığı için koltuk değnekleriyle yürüyen Elahmed'e ödülünü Vali Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı verdi.  


Festivalin onur konuğu olarak Malatya'ya gelen oyuncu Nastassja Kinski'ye de "Onur Ödülü" verildi. Ödülünü Vali Kamçı'dan alan Kinski, oynadığı filmlerden hazırlanmış tanıtım fragmanının kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Bu gecenin parçası olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Kinski, ayrıca Suriyeli Elahmed'den de çok etkilendiğini dile getirdi. Kinski, ödülünü aldıktan sonra sahne arkasına giderek Elahmed ile bir süre görüştü. 


Ödüller sahiplerini buldu


Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmasında Mansiyon Ödülü'ne değer görülen film "Ne Topraktır Ne De Asfalt" olurken, Jüri Özel Ödülü de "Kafa" filminin oldu. En İyi Kısa Film Ödülü'ne ise öykü anlatımı ve dilindeki kararlılık nedeniyle "Ukde" filmi layık görüldü. 


Bu yıl ilk kez Belgesel Film Dalında da ödüller verildi. Yarışmada Jüri Özel Ödülü "Nail V." filminin yönetmeni Kurtuluş Özgen'in, En İyi Belgesel Film Ödülü de "Tepecik Hayal Okulu" belgeseliyle Güliz Sağlam'ın oldu. 


Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Film Ödülü olmak üzere iki ödül de sahiplerini buldu. Jüri Özel Ödülü "Ürkek" filmine, En İyi Film Ödülü de "Titli" filmine verildi.


Kemal Sunal anısına düzenlenen ve Malatyalı sinema izleyicisi tarafından oylanarak seçilen Kemal Sunal Halk Ödülü "Gittiler: Sair ve Meçhul" filminin oldu. Filmin yönetmeni Kenan Korkmaz, ödülünü aldıktan sonra “Ahmet Kaya’nın, Hrant Dink’in memleketinde, memleketi olmayan insanları, Süryanileri anlattığım bu filmle ödül almak çok anlamlı” dedi.


SİYAD Jürisi tarafından ise iki ayrı ödül verildi. "İçimdeki İnsan" filmi SİYAD Jüri Özel Ödülü’ne, "Balık" ile "Annemin Şarkısı" filmleri de SİYAD Ödülü’ne değer görüldü.


Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması


Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde Jüri Özel Ödülü "Annemin Şarkısı" filmine katkısı nedeniyle Zübeyde Rohani’nin oldu. Bu yıl ilk defa verilen Fahri Kayhan Müzik Ödülü ise "Balık" filmiyle Marios Takoushis’e verildi. En İyi Senaryo Ödülü, "Annemin Şarkısı’" filminin olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne ''Toz Ruhu'' filmindeki rolüyle Tansu Biçer layık görüldü.


En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "Karınca Kapanı" filmindeki rolüyle Neslihan Yeldan ve "Beni Sen Anlat" filmindeki rolüyle de Nazlıcan Tuncalı’nın oldu. En İyi Film Ödülü "Toz Ruhu" filmiyle yönetmen Nesimi Yetik'e verildi. Yetik, ödülünü jüri başkanı Erden Kıral’ın elinden aldı. 


Malatya Musiki Cemiyeti üyelerinin Türk Sineması'na damga vuran eserleri seslendirdiği gece, sanatçı, yönetmen ve oyuncuların fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.
#5. Malatya Uluslararası Film Festivali
#festival
#Malatya
9 yıl önce