|

Medya ve Din Sempozyumu

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, 2-3 Nisan'da Sütlüce Kampüsü'nde "Medya ve Din Sempozyumu" düzenlenecek. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, sempozyumun açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılması bekleniyor.

Yeni Şafak
16:34 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 13:38 - 31/03/2015 Salı
AA

Medya ve din konularının paydaşlarını bir araya getirecek ve konuyu tüm yönleriyle ele almaya çalışacak sempozyum, medyada dinin doğru bilgilerle yer alıp almadığını tartışmayı amaçlıyor.



Sempozyum, özellikle yeni neslin dine ilişkin bilgileri medya aracılığıyla elde ettiği dünyada medya ve din ilişkisini sorgulamayı hedefliyor.



10 farklı başlıkta sunumlar yapılacak


Akademisyenler, medya profesyonelleri ve çeşitli kurumların temsilcilerinin sunacağı bildiriler ve yapacağı tartışmalar etrafında "medya ve din" konusu, farklı yönleriyle ele alınacak. Sempozyumda medya ve din ilişkisinin farklı alanlarla olan bağlantıları 10 ayrı oturumda tartışılacak.



Davetli konuşmacıların görüşlerini dile getireceği oturum başlıkları ise "Medya-Din ve Ticaret", "Medya-Din ve Söylem", "Medya-Din ve İletişim Yönetimi", "Medya-Din ve Kamusal Alan", "Medya-Din ve Siyaset", "Medya-Din ve Popüler Kültür", "Medya-Din ve Dijitalleşme", "Medya-Din ve Eğitim", "Medya-Din ve Toplumsal Değişim", "Medya-Din ve Görsellik" olarak belirlendi.

#Medya ve Din Sempozyumu
#İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi
#Sütlüce
#Prof. Dr. Mehmet Görmez
#Ayşenur İslam
9 yıl önce