|

Mehmet Görmez'in makam aracı dikkat çekti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Başbakanlık’taki toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı’na alınan ve fiyatı konusunda tartışma oluşturan son model araç yerine oldukça eski bir araçla geldi.

Yeni Şafak
15:28 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 13:32 - 27/01/2015 Salı
Diğer

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, alınması büyük eleştirilere yol açan lüks Mercedesmakam aracını dün kullanmadı. Başbakanlık’taki programa Görmez, yeni alınan 2014 model makam aracından önce kullandığı 2006 model Mercedes makam aracından da daha eski model bir araçla geldi. Görmez başkanlığındaki heyet, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.


Başbakanlığa yeni alınan 322 bin TL’lik Mercedes ile gelmediği görülen Görmez’in daha önce kullandığı 2006 model Mercedes’ten de daha eski bir Mercedes S500 marka bir araçla gelmesi dikkati çekti.

Görmez’in yeni aracı yerine bu aracı neden tercih ettiği anlaşılamazken tartışmalardan uzak kalmak için böyle bir aracı tercih etmiş olabileceği yorumları yapıldı. Görmez’in yeni makam aracını kullanıp kullanmayacağı konusunda da bir açıklama yapılmadı. Görmez’e yeni alınan aracın zırhıyla 1 milyon TL’ye mal olduğu ifade edilmiş, ancak Diyanet, yaptığı 15 maddelik yazılı açıklamada aracın maliyetinin 322 bin TL olduğunu, zırhlı olmadığını, makam aracının 2006’dan bu yana yenilenmediğini ve eski aracın sürekli arıza vererek hizmette aksamalara neden olduğunu bildirmişti. Davutoğlu, Görmez başkanlığındaki Barış ve İtidal Temas Grubu üyelerini kabul ederek 1,5 saat görüştü.

Kabule, Görmez’in yanı sıra Riyad Yüksek Yargı Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Hamed El Bayati, İmam El Hakim Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali El Hakem, Irak Fıkıhi Alimler Birliği Üyesi ve İmamı Azam Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hüseyin Gazi El Samarrai, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Karadaği, Filistin Dışında Yaşayan Filistin Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Navaf Tekruri, İslam Dünyası Rehberlik Makamı Temsilcisi Ahmad Moballeghi, Beni Umeyye Ulu Cami Vaizi Dr. Muaz El Katib, Bosna Hersek Reisul Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç ve Şura Konseyi Üyesi Abdulmecid Naccar katıldı. Görüşmede son dönem Avrupa’da artan İslamofobi ve müslüman vatandaşların yaşayabileceği olası sıkıntıların ele alındığı bildirildi.
#mehmet görmez
#görmez makam aracı
#diyanet makam aracı
9 yıl önce