|

Müzik dehası vatandaşlık istiyor

Müzik dehası piyanist Tambi Asaad, uluslararası müzik yarışmalarına katılmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı bekliyor.

Yeni Şafak
07:44 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 05:46 - 24/11/2014 Pazartesi
IHA
Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve bir yıllık piyano eğitimiyle müzik otoritelerini şaşkına çeviren Tambi Asaad, bürokratik engeller ve yetkili makamların henüz konuyla yeterince ilgilenememesi nedeniyle 10-14 Aralık tarihleri arasında yapılacak St Petersburg 2014 Samaria İliça Savşinski 6. Uluslararası Müzik Yarışmasına katılamamak tehlikesiyle karşı karşıya. Avrupa, Amerika, Asya ve Rusya’dan 450 seçkin müzisyenin katılacağı yarışmaya, adına düzenlenen özel bir davetiyeyle çağrılan Tambi Asaad’ın, St Petersburg ve diğer uluslararası organizasyonlara katılması için gerekli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ve pasaportunun yetkili makamların ilgilenmesi durumunda 3 günde çözülebileceği ifade edildi.


St Petersburg’daki müzik yarışması düzenleme kurulundan gelen davetiyede, Türkiye’deki Rusya konsolosluğunun Tambi Asaad’ın vizesinin en hızlı biçimde çıkartılması ve Tambi’nin işlemlerinden ücret alınmaması gibi ayrıntılara da yer verilmiş. Rus makamların gösterdiği özeni Türk makamlarının da gösterebilmesi durumunda sorun kökten çözülmüş olacak. Ailesiyle birlikte Bursa’ya yerleşen ve bir müzik dehası olduğu keşfedilen Tambi'nin iyi bir müzik ve lise eğitimi alması konusunda Bursalılar el ele verdi.


TAMBİ, TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR


Ekim 2014’te Moskova’da düzenlenen PLANETA TALANTOV müzik yarışmasında 10-15 yıl piyano eğitimi alan 150 yarışmacıyı geride bırakıp, jüriden tam puan alarak GRAND PRIX ödülü kazanan Tambi Asaad, uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etme mutluluğunu yaşamak istiyor.

 
#Tambi Asaad
#Türkiye
#Vatandaşlık
9 yıl önce