|

Nankör bir eş, gaddar bir ana

"Çürük Temel" 98 yıl sonra yeniden sahnede. İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından yeniden sahnelenen oyunda bir aile dramı işleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:55 - 25/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Émile Fabre’nin yazdığı ve Şehir Tiyatroları’nın ilk oyunu olan Çürük Temel, 98 yıl sonra yeniden sahneleniyor. Aile yadigarı eski bir fabrika etrafında geçen bir hikayeyi anlatan oyunu başarılı oyuncu ve yönetmen, Engin Alkan yönetiyor. Oya Palay (Münire), Yeşim Koçak (Pervin), Mert Tanık (Necib), Mustafa Barış Koçkar (Ferid), Dolunay Pircioğlu (İclal), Samet Hafızoğlu (Halim) ve Nurdan Gür (Şükran) oyunculuklarıyla büyük bir alkışı hak ediyorlar. Oyunlarında maddi kazanç ve zenginlik için manevi mutluluklarını yitiren karakterler yaratan Fabre, Çürük Temel’de de bu geleneğini sürdürüyor.

OĞLUM BANA DÜŞMAN

İki arada bir derede kalmış bir anne, eş. Eski kocasının ailesinden miras kalan fabrikayı yeni kocasının borçlarını ödemek için satmaya çalışıyor. Ancak ilk eşinden olma çocukları buna karşı çıkıyor. İkinci eşinden olma kızı İclal’in istikbali, eşinin saygınlığı, diğer çocuklarının hırsları karşısında çaresiz kalıyor Münire. Ne yapsa bir taraf zarar görecek. “Oğlum bana düşman, zevcim oğluma düşman, hemşire hemşiresine düşman. Ya nankör bir eş olacağım, ya gaddar bir ana” diyor Münire. Bütün analar gibi onun yüreği de engin. Ancak ne eşine, ne de evlatlarına yaranamıyor.
#Émile Fabre
#Çürük Temel
#sahne
9 yıl önce