|

Neo-Nazi maskesi

Pegida’nın Berlin’de duvarlara astığı “Stoppt die Islamisierung Europa! Muslems raus! (Avrupa’nın İslamlaşmasına hayır! Müslümanlar defolun!)” yazılı ilanlar, Hitler’in 1933’te aynı kenti donattığı Yahudi karşıtı posterlerden farksız.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:07 - 27/01/2015 Salı
Diğer
‘MUSLEMS RAUS!’ SLOGANI

Pegida ile Nazi ideolojisinin yeniden ortaya çıktığı tartışılıyor. Pegida’nın “Stoppt die Islamisierung Europa! Muslems raus! (Avrupa’nın İslamlaşmasına hayır! Müslümanlar defolun!)” posterleri, Adolf Hitler’in 1933’te Berlin duvarlarını donattığı “Alman vatandaşlarını Yahudi tüccarlarını boykot etmeye” davet eden posterlerden çok da farklı değil.


IŞİD EL KAİDE BAHANESİ

Uzmanlar, Pegida öncülüğündeki İslam ve yabancı karşıtı hareketin aslında ülkedeki ırkçı Neo-Nazi eğilimleri maskelediğini belirtiyor. Pegida’nın Neo-Nazi eğilimlerin farklı bir tezahürü olduğunu söyleyen uzman Thorsten G. Schneiders, “İslam karşıtlığı yapanlar, Neo-Nazi görüşlerini gizlemek için IŞİD ve el-Kaide’yi gerekçe olarak kullanılıyor” dedi.


Para ile İslam düşmanlığı

Pegida’nın 11 Eylül’ün neden olduğu İslam ve yabancı karşıtı eğilimlerin başka bir ifadesi olduğunu belirten Alman yazar Thorsten G. Schneiders, “Gerçek anlamda eleştiri yerine, İslam düşmanlığını artırmaya çalışan kişilere bunun için para ödendi” dedi. 


Türklere selamı kestiler

20 yıl önce ailesiyle birlikte Dresden’e yerleşen Mustafa Taşkın, “Alışverişe giderken bile insanların ters bakmaları, itici bir şekilde davranmaları zoruma gidiyor. Çocuklarımızı kreşe verirken diğer veliler selam veriyordu artık vermiyorlar” diye konuştu. 

#Pegida
#Neo-Nazi
#Mustafa Taşkın
9 yıl önce