|

Neo-nazi mitingi

İslam coğrafyasını işgallerle yangın yerine çeviren yöneticileri yerine Müslümanlara öfke kusan ırkçı Avrupalılar, Almanya’nın Dresden kentindeki neo-nazi yürüyüşünde yine nefret ve kin kustu.

Yeni Şafak
04:00 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:10 - 16/12/2014 Salı
Diğer
SİYASİ ORTAMI ZEHİRLİYORLAR  

Kısaca Pegida olarak anılan “Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar” oluşumunun önceki akşam Dresden’de düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, “Pegida eylemlerinin ülkedeki siyasi ortamı zehirlediğini” söyledi. Gösterilerin kin ve nefreti körüklediğini söyleyen Fahimi, eylemleri organize edenlerin tehlikeli bir oyun oynadığını ifade etti.


MİTİNG ALMANYA’NIN UTANCIDIR

SPD’li Federal Adalet Bakanı Heiko Maas da ırkçı Pegida yürüyüşlerini “Almanya’nın utancı” olarak nitelemişti. Pegida adı altında Dresden kentinde ortaya çıkan oluşuma katılım artıyor. Dresden’i örnek alanlar diğer kentlerde de “Pazartesi Yürüyüşleri” düzenleniyor. Başlangıçta sayıları birkaç yüz olan göstericiler artık binlerle ifade ediliyor. Pegida’ya atfen benzer amaç ve içerikte Düsseldorf’ta Dügida, Bonn’da Bogida kuruldu. 

#Pegida
#Dresden
#SPD
#Yasmin Fahimi
9 yıl önce