|

O eski halinden eser yok şimdi

Efsane oyuncu Al Pacino’nun başrolünü üstlendiği Dönüm Noktası, rol yapma yeteneğini kaybetmek üzere olan usta bir aktörün dramını beyazperdeye taşıyor. Hayatı sorgulamaya başlayan Simon Axler’ı başarıyla canlandıran Al Pacino, unutulmaz bir performansa imza atıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:03 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dünya sinemasının efsane oyuncularından Al Pacino'nun başrolünü üstlendiği Dönüm Noktası (The Humbling), beşi yerli, beşi de yabancı olmak üzere on filmin vizyona girdiği bu hafta, sinemaseverlerin karşısına çıktı. Usta oyuncu, yazar Philip Roth'un aynı adlı romanından uyarlanan filmde kariyerinde düşüşe geçen ünlü aktör Simon Axler'i büyük bir ustalıkla canlandırıyor. Barry Levinson'un yönettiği filmde usta Al Pacino'ya Greta Gerwig, Dianne Wiest ve Nina Arianda eşlik ediyor.



HER ÇIKIŞIN BİR İNİŞİ VAR


Simon Axler, yaşının da ilerlemesiyle açıklanamaz bir şekilde yeteneğini kaybetmeye başlayan ünlü bir sahne oyuncusudur. Durum karşısında bunalıma giren Axler'in sahip olduğu şöhret elinden kayıp gitmeye başlar ve intihara meyilli hale gelir. O sıralarda tanıştığı genç bir kızın etkisiyle toparlanmaya çalışan oyuncu, kızın çevresi ve ilişkileriyle yüzleşmesinin ardından yeniden bunalıma sürüklenir. Simon Axler, kendisine gelen yeni bir oyun teklifini kabul eder ancak bu rol hayatı için bir dönüm noktası olacaktır.



ARADAKİ İNCE ÇİZGİ


“Bir oyuncu olarak, artık oyunda yer alan bir sahne ile gerçek hayatın gerçeklerini birbirlerinden ayırt edemediğimi fark ettim. İkisi de bir ve aynı şey" diyen Simon Axler, sanatın ve oyunculuğun amacına dair esaslı sorularla kendisi kadar seyirciyi de derin hesaplaşmaya götürüyor. Sanatın hayatla bağlarını tartışan film, şöhret ve paranın Axler'ın yaşadığı ruhsal tatminsizliği gerçekçi bir dille yansıtıyor. Film, ünlü oyuncunun yaşadığı boşluk ve çevresindeki insanlarla olan iletişimini onarmak için verdiği çabayı başarıyla anlatırken, hayatla mesleki idealler arasındaki ince çizgiye de dikkat çekiyor.



AYNI NOKTAYA DOĞRU GİDİYORUM


Al Pacino, filmin uyarlandığı aynı adlı kitapla ilgili olarak ise şunları söylüyor: “Okuyup da filmini yapmak istediğim kitap çok nadirdir. Bu gerçekten de çok sık gerçekleşmeyen bir şeydir. The Humbling bana çok ilginç ve büyüleyici geldi ve kendi hayatıma çok yakın izler taşıyordu. Şu anda yaşamakta ya da o yöne doğru gitmekte olduğum bir şey."



AL PACİNO BİR KEZ DAHA EFSANE


Filmdeki performansıyla ustalığını bir kez daha konuşturan Al Pacino, Simon Axler'in yaşadığı dramı son derece yalın ve başarılı biçimde beyazperdeye taşıyor. Kendine özgü yorumuyla seyirciyi daha ilk sahnelerden itibaren etkilemeye başlayan usta oyuncu, filmde unutulmaz bir performansa imza atıyor.




#Simon Axler
#Dönüm Noktası
#rol yapma
#Al Pacino
9 yıl önce