|

Ölüm kampanyası

Akdeniz’de artan göçmen trajedisi gündemdeki yerini korurken Libya’daki bir insan tacirinin kurduğu Facebook sayfası, insan kaçakçılığında bu kadar da olmaz dedirtti. Sosyal medya üzerinden alenen “müşteri” toplayan tacirler, yaşanan onlarca facianın arkasında oldukları gerçeğini ise saklamıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:55 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak
YETİŞKİNLER İÇİN 2 BİN TL


Libya'daki siyasi krizin neden olduğu şiddet ortamı ile Afrika ve Ortadoğu'daki ekonomik zorluklardan kaçanları Avrupa'ya ulaştırma vaadiyle tekneler aracılığıyla Akdeniz'e sürükleyen insan tacirlerinin yeni skandalı duyanları hayrete düşürüyor. Kurduğu Facebook sayfasında “ölüm yolculuğu” için kişi başı 2 bin TL isteyen insan taciri yaşanan çoğu faciada parmağı olduğunu itiraf ediyor.



KARİKATÜRLER BİLE VAR


Yaklaşık 5 bin kullanıcı tarafından takip edilen Facebook sayfasına “teknelerin ne zaman kalkacağına” dair soruların geldiğini söyleyen insan taciri, bu site üzerinden birçok iş aldıklarını da saklamıyor. Trajik bir biçimde Akdeniz'de batan teknelerle ilgilili karikatürlerin yer aldığı sayfa, Cezayir, Tunus, Sudan ve Afrika'nın diğer ülkelerinden gelen göçmenlere de hizmet veriyor.

3 bin 400 göçmen kurtarıldıİtalyan sahil güvenlik ekipleri, önceki gün Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 3 bin 400'den fazla kaça göçmenin kurtarıldığını açıkladı. Büyük bir kısmı Libya'dan yola çıkan göçmenlerin kurtarılması için Fransız donanmasının da destek verdiği kaydedildi. İtalya'nın Lampedusa adasına getirilen yaklaşık 220 göçmenin içinde hamile kadınların bulunması dikkat çekti. Havaların ısınmasıyla birlikte binlerce kaçak göçmen Akdeniz üzerinden İtalya kıyılarına akın ettiği söyleniyor.

#Libya
#göçmen
#sahil güvenlik
9 yıl önce