|

Orwell ezber bozdu

“Değişen Türkiye’de Adalet” konferansında konuşan Alev Alatlı, Orwell’in Erdoğan’ı ayakta alkışlayacağı sözüne tepkilerin “Bizim mahallenin güzeli sizin mahallenize gelmez” mantığından kaynaklandığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 22:16 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yazar Alev Alatlı dün Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM’in davetlisi olarak ‘’Değişen Türkiye’de Adalet’’ başlıklı bir konferans verdi. SETA’da gerçekleşen konferansta ilginç tespitlerde bulunan Alatlı, grup halinde yaşamanın mahalle baskısını da getirdiğini, özgürlüğü ve özgünlüğü elimizden aldığını ifade etti.


İNSANLIĞI BİR BÜTÜN OLARAK GÖREMİYORUZ 

Klan halinde birlikte yaşamanın insanların referanslarını da darlaştırdığının altını çizen Alatlı, örnek olarak Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı” sözlerine gelen tepkileri gösterdi. Orwell’in, Defoe’nun Erdoğan’ı ayakta alkışlayacağını yeniden tekrarlayan Alatlı, “Çünkü referanslar aynı referanslar. Gürültü neden oldu biliyor musunuz? Bizim mahallenin güzeli, sizin mahalleye gelmez. Bu çok tehlikeli Türkiye’de. Ne işi var Orwell’in sizin mahallede? Çünkü Orwell solcuydu. Aynı şey muhafazakar kesimlerde de var. Toplum olarak insanlığı bir bütün olarak göremiyoruz henüz” dedi. 

#alev alatlı
#george orwell
#cumhurbaşkanı
#erdoğan
9 yıl önce