|

Osmanlı rüzgarı

İngiltere’de “3. Cambridge Stil Haftası” kapsamında Osmanlı’dan günümüze kalan tarihi kadın kıyafetleri sergilendi. “Ottoman Fashion Show” adlı defilede İngiliz mankenler özel izinle Türkiye’den getirilen gelinlik ve kaftanları podyumda taşıdı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:06 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak
ANADOLU GELİNLİKLERİ

İngiltere’nin Cambridge şehrinde düzenlenen Osmanlı defilesine Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Osmanlı hanedanı mensuplarından Mahmud Namık Osmanoğlu ve eşi Genevieve Robson ile çok sayıda Türk ve İngiliz davetli katıldı. Üç bölümden oluşan defilenin ilk bölümünde Anadolu’da giyilen gelinliklerden oluşan koleksiyon, ikinci bölümde de Osmanlı döneminden günümüze kalan kaftan ve giysiler İngiliz modellerce podyuma taşındı. 


HER BİRİ BİR SANAT ESERİ

Defilenin son bölümünde ise İngiltere’de yaşayan Türk tasarımcı Yasemin Biricik’in günümüz modasına uygun Osmanlı çizgisi ve motifleri taşıyan yeni koleksiyonu tanıtıldı. Osmanlı dönemine ait asırlık kaftan ve giysilerin sanat eseri niteliğinde olduğu ve parçaların İngiltere’ye özel izinle getirildiği kaydedildi. Defileyi izleyen Osmanlı hanedanı mensuplarından Mahmud Namık Osmanoğlu, “Burada orijinal Osmanlı parçalarını görmek heyecan verici” dedi.

#osmanlı
#kıyafet
#gelinlik
9 yıl önce