|

Poyraz bebek bağışçı bekliyor

Antalya'da, hastalığı nedeniyle günde 12 saat mavi ışıkta kalan 6 aylık Poyraz bebek için verici olmak istediklerini söyleyen 25 kişinin bağış için uygun olmadıkları tespit edilince, yeniden bağışçı arayışı başladı.

Yeni Şafak
12:09 - 28/05/2015 Thursday
Güncelleme: 09:09 - 28/05/2015 Thursday
DHA

Antalya'da bir markette çalışan Servet ve Zeliha Ergün çiftinin 6 aylık bebekleri Poyraz'a, doğumundan üç gün sonra rengindeki sarılık nedeniyle götürüldüğü hastanede dünyada yaklaşık 200 bebekte görülen 'Mavi Işık Hastalığı' teşhisi konuldu.



Doktorlar, bebeğin iyileşmesi için tek yolun karaciğer nakli olduğunu, ancak bu nakil için de bebeğin en az 8 kiloya ulaşması gerektiğini ifade etti. Bebeğin hastalığının hızla ilerlemesi üzerine doktorlar, mavi ışık tedavisi görmesi gerektiğini belirtti.


Mavi ışık tedavisi için devlet hastanelerinde yer olmayınca, özel hastanelere de maddi imkansızlık nedeniyle gidemeyen baba Servet Ergün, mavi ışık veren fototerapi cihazını yaptırmaya karar verdi. Medikal firmasında çalışan bir teknikerin yardımıyla aile, 10 bin liralık cihazı sanayide 500 liraya yaptırdı.



Babanın sanayide yaptırdığı bu cihazın haber olması üzerine Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle bebek hastaneye kaldırıldı ve tedaviye alındı. Tedavinin ardından taburcu edilen Poyraz'a bir hayırsever modern bir fototerapi cihazı hediye etti. Bu arada 25'e yakın hayırsever, minik Poyraz'a karaciğerinin bir parçasını bağışlayıp hayata bağlamak istediklerini belirtti.


Poyraz bebeğin üç hafta önce 8.5 kiloya ulaşması üzerine vericilerle temasa geçtiğini söyleyen Servet Ergün, Doktorumuz 'Vericiler gelsin, test ve tetkiklerini yapalım kimin dokusu uyarsa Poyraz'a karaciğer nakli yapalım' dedi. Ben önce Antalya'dan bir vericiyi çağırdım. Sağolsun geldi, hastanede tetkik ve testleri yapıldı. Bu kişinin karaciğerinde yağlanma olduğu için nakil yapılamayacağı anlaşıldı. Bunun üzerine Türkiye genelinden gönüllü karaciğer vericisi olmak isteyen 25 kişi vardı. Onları aradım tek tek görüştüm. Bazılarının kan grubu tutmadı, bazıları da kilo sorunu ve doku uyumu olmadığı için verici olmadı" diye konuştu.


Eskişehir'de bir hayırseverin ancak Ramazan ayında gelebileceğini söylediğini belirten Servet Ergün, "Bilmiyorum onun dokuları tutar mı, son görüşmemizde onda da kilo problemi varmış. Bu arada Poyraz'ın sarılığı yine yükselmeye başladı. Poyraz'a yoğun ışık veriyoruz" dedi. Fototerapi cihazının, Antalya'da havanın ısınmasıyla Poyraz'ın tenine zarar verdiğini aktaran Servet Ergün, Poyraz'ın acilen soğuk ışık veren fototerapi cihazına ihtiyacı var. Yani ışığı ısıtmayan, soğuk ışık veren cihaz bulmamız lazım. Şu an ışığı 15 dakika veriyoruz, 5 dakika kapatıyoruz. Soğuk ışık veren cihazı nasıl bulacağımızı da bilemiyorum. Antalya'daki bazı medikal firmalarını dolaşıp baktım. Üretiminin olmadığını söylediler. Yine buradan hayırseverlere sesleniyorum. Karaciğerini vermek isteyenler varsa Allah rızası için bize ulaşmalarını istiyorum. Bende yağlanma olduğu için karaciğer vericisi olamıyorum. Allah rızası için bizi unutmayın, Poyraz bebeği unutmayın" diye konuştu.



#poyraz bebek
#bağışçı
#mavi ışık hastası
9 years ago