|

Psikiyatri hastalarına sinema terapisi

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Psikiyatri Kliniği'ndeki hastalar tedavi edilirken sinema filmi izlemeleri de sağlanıyor.

Yeni Şafak
17:30 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 26/11/2014 Çarşamba
AA
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde hastalar tedavileri kapsamında sinema filmi de izliyor.  


Hastane yönetimince hastanedeki atıl bir odanın sinemaya dönüştürülmesiyle psikiyatri hastaları tercih ettikleri filmleri izleme imkanı buluyor. 


Sinemalı terapi 


Psikiyatri Klinik Şefi Süleyman Dönmezdil de daha önce yaptıkları aktiviteler sayesinde hastaların tedavisinde çok hızlı ilerleme kaydettiklerini vurgulayarak bu nedenle aktivitelere sinemalı terapiyi de eklediklerini söyledi.


Atıl bir odayı sinema salonuna dönüştürdüklerine dikkati çeken Dönmezdil, şöyle konuştu:


"4 klinikteki hastalarımız haftada en az 2 gün film izliyor. Bu sosyalleşmeyi de artırıyor. Ayrıca, 'Sanat Atölyesi' projesini hazırladık. Uygulandığında hastalar ebru, el işi, resim ve takı tasarımı gibi çalışmaları Halk Eğitim Merkezi'ndeki eğiticilerin gözetiminde yapacak. Bu etkinlikler sayesinde sosyalleşen hastalarımız bizden bisiklet istiyor. Bir hastamız, 'Ben hayatımda hiç sinemaya gitmemiştim. Allah razı olsun, burada sinema filmi izledim' dedi. Çok mutlu olduk."

 
#Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi
#Psikiyatri Kliniği
#Sinemalı tedavi
9 yıl önce