|

Rekor kıran diziye büyük övgü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin Riva’daki setini ziyaret etti. Diziyi çok beğendiğini belirten Akdoğan, "Her bir karakter, her bir tipleme son derece başarılı. Bu diziyle sınıf atladık" dedi.

Yeni Şafak
17:46 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:49 - 20/12/2014 Cumartesi
IHA
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan (solda), TRT'de yayımlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin Beykoz Riva'daki setini ziyaret etti. Akdoğan, dizinin oyuncularıyla sohbet etti. Akdoğan, dizide rol alan Engin Altan Düzyatan (sağda) ile bir süre sohbet etti.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan (solda), TRT'de yayımlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin Beykoz Riva'daki setini ziyaret etti. Akdoğan, dizinin oyuncularıyla sohbet etti. Akdoğan, dizide rol alan Engin Altan Düzyatan (sağda) ile bir süre sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ilk bölümünden bu yana sosyal medyada beğeni toplayan TRT1’in yeni dizisi Diriliş Ertuğrul’un Riva’daki platosunu ziyaret etti. Yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ’ın Ertuğrul Gazi rolünü ise Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği dizinin setini gezen Akdoğan’a eşi ve küçük kızı eşlik etti. Akdoğan, at üzerinde çekimlere katılan Engin Altan Düzyatan ve diğer oyuncularla sohbet etti. Dizi hakkında bilgi alan Akdoğan, yönetmen koltuğuna oturarak çekimlere start verdi.


“GURUR DUYACAĞIMIZ BİR TABLOYA TANIK OLDUM”

Diriliş Ertuğrul dizisine destek verdiklerini kaydeden Akdoğan, “Teşvik ve destek için onlarla birlikteyiz. Dün Kocaeli’nde platoyu ziyaret etmiştik. Avrupa’nın en büyük platosu kurulmuştu. Bu gün buradayız. Gurur duyacağımız bir tabloya tanık olduk. Diriliş dizsinden büyük beklentiler içindeyiz. TRT olarak ve Türkiye olarak büyük beklenti içindeyiz. Bu tür diziler Türkiye’nin yumuşak gücü bölgesel etkinliği açısından büyük önem taşıyor. Türkiye daha fazla tanınıyorsa, biz tarihimizi daha iyi tanıyorsak bu tür dizilerin önemli katkıları var. Her bir karakter, her bir tipleme son derece başarılı. Bu dizilerle aslında sınıf atladık. Sınıf atladığımız düzeydeyse TRT dizileri birbiriyle rekabet edecek” dedi.


“HOLLYWOOD TADINDA OLMUŞ”

Yalçın Akdoğan TRT’nin Hollywood tadında diziler yaptığını belirterek, “Genelde Hollywood tadında diziler deniyor. Bazı yapımlarda dış destekte alınıyor. Onlarda teknik olarak, sanat olarak var. Biz dede tarih var, bu karakterler var. Bunların hepsi bizim için çok önemli. Biz bunları izlediğimizde duygulanıyoruz” şeklinde konuştu.


“SANAT KADAR MESAJ DA ÖNEMLİ”

Suriye’de ki Süleyman Şah Türbesi’ne de değinen Akdoğan, “Süleyman Şah. Son günlerde mevzu oluyor. Suriye’de bir karakolumuz var. Mehmetçik nöbet tutuyor. Türkiye toprağı sayılıyor. ‘Niye orası vatan toprağı, neden orada Mehmetçik nöbet tutuyor” diye sorulduğunda; bu dizide daha iyi görüyoruz. Osmanlı’yı kuran insanlar bu insanlar. Sanat formu açısından başarılı bu diziler. Sadece sanat sanat içindir diye bu işler yapılmıyor. Sanat formu kadar mesaj da önem taşıyor. Onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

#Suriye’de ki Süleyman Şah Türbesi
#Hollywood
#Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
9 yıl önce
default-profile-img