|

Ruslar, Türk Akademisyenden ders alıyorlar

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu, Rusya St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rimsky-Korsakov Konservatuvarı’nda 2 hafta süreyle ders verdi.

Yeni Şafak
16:48 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:54 - 22/12/2014 Pazartesi
IHA
Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini sağlayan Çukurova Üniversitesi Mevlana Programı kapsamında Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu, St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rimsky-Korsakov Konservatuvarı Bale Bölümü’nde iki hafta süreyle lisansüstü öğrencilere uygulamalı bale dersleri verdi. Yrd. Doç. Dr. Ayvazoğlu ayrıca kendisinin hazırladığı “Kuruluşundan Bugüne Türkiye’de Bale Tarihi” adlı sunum da gerçekleştirdi.


Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosluğu’nun da destek verdiği sunumda Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı öğrencilerinin gösteri kayıtları da katılımcılara izletilerek beğenilerine sunuldu. İzlenen gösteriyle ilgili olarak bilgi veren Ayvazoğlu, “Rusya’da eğitim alan öğrencilerin ve öğretim elemanlarının, öğrencilerin teknik ve sanatsal seviyesine olan ilgileri yoğun oldu” dedi.


Yapılan ikili görüşmeler sonunda Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu, Türk bale öğrencilerini Rusya’da bir proje ile görmek istediklerini ve bu konuda tam desteğinin olacağını ifade ederek, gerekli çalışmaları da yapacaklarını söyledi.


 
#Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosluğu
#Kazım Çavuşoğlu
#Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu
9 yıl önce