|

Saatli bomba!

Sidney’deki rehine krizinin faili İranlı Harun'un geçmiş sabıkalarından haberdar olan Avustralya hükümeti, saldırganı izleme programından çıkararak silahlı saldırıya 'imkan' sağladı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2014 الخميس
Güncelleme: 22:48 - 17/12/2014 الأربعاء
Diğer
KRİZE ZEMİN HAZIRLANDI

Avustralya’nın Sidney kentinde geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırıda direkt “IŞİD mensubu” olarak damgalanan Man Harun Munis’in saldırısına Avustralya’nın adeta zemin hazırladığı ortaya çıktı. “Yalnız bir kurt” tarafından düzenlenen silahlı saldırıya sebebiyet veren yanlışların incelenmesi için açılan soruşturmada, Avustralya hükümetinin sanıldığı kadar suçsuz olmadığı anlaşıldı. 


SİLAH RUHSATI DA VERDİLER

İranlı yetkililerin açıklamalarına göre, vatandaşları olan Munis’in kendilerine teslim edilmesi isteği Avustralya tarafından reddedildi. Bununla da kalmayan Avustralya hükümetinin, sayısız sabıkası bulunan İranlı Munis’i izleme listesinden çıkardığı ifade edildi. Zanlıya bir de silah ruhsatı veren Avustralya hükümetinin bu saatli bombayı bile bile ihmal ettiği düşünülüyor. 


Geçmişte Afganistan'da öldürülen 8 Avustralya askerinin ailelerine yönelik tehdit içeren mektuplar göndermekle suçlanan İran asıllı Man Harun Munis'in (50) Avustralya hükümeti tarafından izleme listesinden çıkarıldığı belirtiliyor. 


Sosyal medyada saldırının tüm Müslümanlara yıkılmasına tepki gösteren Avustralyalılar ve Avrupalı Müslümanlar, olası bir karalama kampanyasını engelledi.  

#Avustralya
#Sidney
#Man Harun Munis
٪d سنوات قبل