|

Sağlık Bakanlığı 8 Mart’ta kadınlara sesleniyor

Sağlık Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlara "eline, yüreğine, varlığına, emeğine sağlık" diyecek. Bakanlığın düzenlediği kampanya kapsamında, kuruma ait sosyal medya hesaplarında 3-8 Mart'ta "Kadın Emeği ve Sağlık" temasını işlenecek.

Yeni Şafak
13:46 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 11:54 - 6/03/2015 Cuma
AA

Temaya uygun fotoğraflar, paylaşımcılar tarafından "sosyalmedya@saglik.gov.tr" adresine gönderilecek. 5 gün boyunca gönderilen fotoğraflardan en fazla etkileşime sahip olanlar, Bakanlığın Twitter, Facebook ve Instagram adreslerinde yayımlanacak.


Bakanlık'tan hediye

Kampanya bitiminde en fazla beğeni alan 20 fotoğraf sahibine, Bakanlık tarafından sağlık dolu meyve sepeti hediye edilecek.


Sağlık Bakanlığı'nın binasına da kampanya içeriğine ilişkin dev boyutta afiş asılacak. Kampanyaya kadınların yanı sıra kadınlara "emeğine sağlık" diyecek tüm erkekler de katılabilecek.


8 Mart'ta yürüyüş

Öte yandan 8 Mart Pazar günü 81 ilin halk sağlığı müdürlüklerince düzenlenecek yürüyüşlerde, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınanacak.


Yürüyüşe sadece kadınlar değil kadına yönelik şiddete karşı olan tüm erkekler de davet edilecek. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da bu etkinliğe destek verecek.

#Saglık Bakanlığı
#8 mart
#8 Mart'ta yürüyüş
#Bakanlık'tan hediyei
9 yıl önce