|

Sağlıklı bir gelecek için okumak şart!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kütüphane Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yeni Şafak
15:24 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:28 - 30/03/2015 Pazartesi
IHA

Bakan Ömer Çelik mesajında okumanın önemine dikkat çekerek, sağlıklı bir nesil ve gelecek için okumanın önemine dikkat çekti.



İşte o mesaj...


“Bilgi sahibi olmanın da ötesinde yaşama sorular sormak ve verdiği yanıtları doğru algılamak için hayat boyu okumak gerekir.


Kütüphaneler de yaşamı doğru algılamak ve doğru yönlendirmek için hayati bir önem arz eden okuma eyleminin en önemli toplumsal kaynağıdır.


Sağlıklı bir gelecek inşa etmek için kütüphanelerin toplumun her kesimine hitap etmesi ve niteliklerinin yükseltilmesi gerekir. Tam da bu nedenle Bakanlığımın öncelikli hedefleri arasında kütüphaneleri her açıdan güçlendirmek gelmektedir. Bu hedef için yoğun bir çaba harcıyor ve gerekli tüm kaynakları etkin bir şekilde kullanıyoruz.


Kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek, dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere kutladığımız Kütüphane Haftası bu yıl bu topraklar için birçok yönden anlam taşıyan bir ana temayı gündeme getiriyor.


51'inci yıl teması; 100 yıl önce birbirinden farklı kültürlerin evlatlarına sonsuz yuva olmuş Çanakkale'yi de kapsayan, sorunları bilgi, iletişim ve anlayış ile aşma bakış açısını vurgulayan 'kültürlerarası diyalog'. Barış mesajı da içeren bu ana tema aynı zamanda kadim medeniyetlere vatan olmuş ama bugün trajedilerin sahnelendiği bölgemiz için de çok anlamlıdır.


Kültür kurumları olan kütüphanelerin, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirdiğini, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağladığını, düşünce özgürlüğü için önemli bir dayanak olduğunu bu hafta dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim.


Hayatımızın şekillenmesinde verdikleri hizmetle önemli bir rol oynayan, belleklerimizde derin izler bırakan kütüphanecileri ve Türkiye'deki kütüphaneciliğe ilk günden bugüne emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyor, 51'inci Kütüphane Haftası'nı en iyi dileklerimle kutluyorum."

#ömer çelik
#kültür bakanlığı
#çanakkale
#kitap
#okumak
9 yıl önce