|

Sahilde ayakta kitap okudular

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde üniversite öğrencileri, sahil bandında 1 saat ayakta kitap okuyarak halkı kitap okumaya teşvik etti.

Yeni Şafak
17:28 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 17:31 - 19/12/2014 Cuma
DHA
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, 'Okuyan adam projesi' kapsamında sahil bandında kitap okuma kampanyası düzenledi. 'Haydi kitabını al sen de gel, cahilliğe karşı dik dur', 'Okuyun dünyanız zenginleşsin' afişleri astıkları alanda ayakta kitap okuyan öğrenciler, sahil bandında yürüyenleri de kitap okumaya davet etti. Bazı kişiler öğrencilerle kitap okurken, bazıları kamyanyaya katılmadı.

3'üncü sınıf öğrencisi Tuğba İnali, amaçlarının, kitap okumanın faydalarını ve bunun her yerde yapılabileceğini göstermek olduğunu söyledi. İnali, "Ereğli halkına okuma konusunda örnek olmak ve toplum kitap okuma konusunda bilgilendirmeyi düşündük. Ereğli halkındaki okuma bilincini uyandırmak istedik ve sanırız gerekli ilgiyi gördük" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a projeye verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Ramazan Parmaksız ise, "Cahilliğe karşı dik durmak için 'Okuyan adam projesini' yaptık. Ne olursa olsun insanların okumasını istiyoruz. Okuyan insanlardan topluma zarar gelmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

 
#Yrd. Doç. Dr. Ramazan Parmaksız
#Ereğli
#Zonguldak
9 yıl önce