|

Sanatı öğretenlerin eserleri bu sergide

9 Nisan’a kadar sürecek sergide hem sanatçı yetiştiren hem de sanatçı kimliğiyle öne çıkan eğitimcilerin eserleri sergilenecek.

Yeni Şafak
16:33 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:34 - 11/02/2016 Perşembe
Diğer

İŞ Sanat Kibele Galerisi, Cumhuriyet döneminde kurulan sanat eğitimi kurumlarında hocalık yapan, ve sanatçı kimlikleriyle de ön plana çıkan eğitimci-sanatçıları bir seçkide buluşturan iki bölümlük projenin ilk sergisine ev sahipliği yapıyor. Ülkemizde 1932 - 1990 yılları arasında kurulan güzel sanatlar ve sanat eğitimi enstitülerinin fakülte ve akademilerinden mezun olan, bu kurumlarda görev yapmış ressam-eğitimci kuşakları kapsayan “Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler” sergi dizisi, 2010 yılında gerçekleştirilen “Hoca Ressamlar - Ressam Hocalar” sergisinin devamı niteliğinde. Türkiye sanat tarihi içerisinden bir kesit sunacak olan dizinin ilk sergisi, bu eğitim ve üretim sürecinin ilk 50 yılını ele alıyor.



Habertürk'te yer verilen habere göre, İş Bankası Koleksiyonu'nun yanı sıra Hacettepe ve Anadolu üniversitelerinin müze koleksiyonları ile desteklenen ve küratörlüğünü Deniz Erbaş'ın üstlendiği sergide, 69 sanatçının pentür ve özgün baskı türünde eserleri yer alıyor. Eserlerin temalarını ise, yerel ve toplumsal konular, Anadolu izlenimleri, köy ve kent insanının yaşamından kesitler, toplumsal çelişkiler, sınıfsal ve kültürel farklılıklar, siyasi mücadeleler, çarpık kentleşme, çevre sorunları, farklı kimlikler oluşturuyor. Sanat üretimi alanındaki hafızanın oluşturulmasına katkı sağlayacak olan sergi 9 Nisan'a kadar sürecek.





"Her hocamızdan bir eser"


Küratör Deniz Erbaş sergi hakkında “İki bölümden oluşan bir seçki. Sergide tarihsel bir yaklaşım oluşturuldu. Bu ilk sergide, 1930'lardan 70'lere gelen bir süreç. farklı eğitim kurumlarında hocalık yapmış, bunun yanı sıra kendi sanat üretimleriyle de var olmuş hoca sanatçılarımız bir araya getiriliyor. Bunların bir kısmı maalesef hayatta değiller. Sergide her hocamızdan bir eser yer alıyor. Bu sergiye değişik bir sanat tarihi okuması diyebiliriz aslında. Sanat eğitimi sanatın ayrılmaz bir parçası.” şeklinde konuştu.


#İŞ Sanat Kibele Galerisi
#Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler
8 yıl önce
default-profile-img