|

"Şiddet tuzak, zillet bizden uzak!"

Vuslat Dergisi, Mart sayısında şiddet kavramını dosya konusu olarak ele alıyor. Dergi, İslam’ın korkulacak bir hayat biçimi olmadığını, huzur bulunulacak bir hayat tarzı olduğunu, dile getiriyor.

Yeni Şafak
09:24 - 5/03/2015 jeudi
Güncelleme: 08:13 - 5/03/2015 jeudi
Yeni Şafak

Vuslar Dergisi Mart sayısında, İslamofobi kavramını ele alıyor ve " “İslamofobi” kavramı, ilk olarak 1990 yıllarda Batılı ülkeler tarafından kullanılmaya başlanıldı.  11 Eylül’de ABD’de ikiz kulelerin vurulmasıyla birlikte, bu kavram daha da çok dillendirilmeye başlandı. Aslında İslâm düşmanları,  bunu sistematik bir şekilde insanların düşünce dünyasına yerleştirmeyi planlamışlardı.  Bunun nedeni ise, Avrupa’da İslâm’ın artarak devam eden yükselişidir. Bu yükselişi durdurmak adına, Batılılar böyle bir metod uyguladılar ve hayata geçirdiler. Batı, bunu yaparken, önce Müslümanları tahrik etmek adına birtakım eylemlerde bulunması gerekiyordu. Yani Batı’nın, Müslümanları bir şekilde tahrik etmesi, öteden beri kurdukları tuzak ve şeytani planlarıydı.  Dolaysıyla da tahrik etmek adına, Müslümanların “Kutsallarına” saldırdılar. Kutsallarına hakaret edilen Müslümanlar, inançları gereği kutsallarını kimseye çiğnetmemeleri, onlar için anın vacibidir. Nitekim şuurlu Müslümanlar, bu hakaretlere karşı sessiz kalmadılar. Tepkilerini her yerde dile getirdiler. Dolaysıyla kutsallarına saldıran Müslümanlar, seslerini çıkarttıklarında,  Batılı İslâm düşmanları, sinsi planlarının ikinci aşaması olan, “Müslümanları terörist” gösterme eylemlerini gerçekleştirdiler. Yani, İslâm ile terörü yan yana getirmeye çalıştılar. Oysa İslâm, “Masum bir insanın öldürülmesini, bütün insanlığın öldürülmesi” gibi gören muazzam bir medeniyettir!" " ifadelerine yer veriyor.


Hz. Muhammed (s.a.s.) hakaret

Dergide ayrıca efendimiz (sav)e yapılan hakaretlerden yola çıkarak, "hafızamızı çok değil, biraz geriye götürdüğümüzde, 30 Eylül 2005 tarihinde,  Danimarka’da bir gazetede Rasulullah Muhammed (s.a.s.)’in karikatürü çizildi.  Böylece, Müslümanların Şanlı Peygamberi’ne hakaret edildi. Müslümanlar, bu ahlâksızlığa ses çıkardıklarında, basın özgürlüğünden, düşünce özgürlüğünden dem vurdular.  Daha sonra Fransa’da yayın yapmakta olan, Charlie Hebdo isimli mizah dergisi, 2 Kasım 2011’de Rasulullah Muhammed (s.a.s.)’i konu edinen hakaret içerikli bir karikatür yayımladı. Bu iki olay, Batı’nın İslâm’a düşman olduğunun göstergesidir. Teröristin ve korkulması gerekenin kim olduğunu öğrenmek isteyenlerin, Batı’nın yaptıklarına bakması yeterlidir" açıklaması ile sorunun asıl kaynağına dikkatleri yöneltiyor.


"Korkulacak bir medeniyet varsa, O da ancak batı medeniyetidir"

Vuslat Dergisi, hangi konularda nasıl bir tavır sergilememiz gerektiğine dikkat çekerek, "İslâm, korkulacak bir din değildir. İslâm’ın cihad anlayışında insanları öldürmek değil, insanları yanlışlarından döndürmek esastır. İslâm, bütün insanlığın yegâne huzur, barış ve mutluluk sigortasıdır. Rahmet Peygamberi olan, Rasullulah (s.a.s.)’in hayatında gayr-i müslimlere tek bir haksızlık yapıldığını isbat edilemez. İslâm’ın tarihi, adil ve şanlı bir tarihtir. Batı, İslâm’ı karalamak adına, “İslamofobi” kavramını ortaya atmıştır. Oysa korkulacak bir medeniyet varsa, o da ancak Batı medeniyetidir. Batı medeniyetinin tarihi, kâtliamlarla doludur.  Müslümanlar, hiçbir zaman saldırgan taraf olmamıştır. Terörü bizzat üreten, Batı’nın kendisidir" açıklamasına yer veriyor.


Vuslat Dergisi, Mart sayısı ile raflardaki yerini aldı.

#Vuslat Dergisi
#Hz Muhammed
#Dergiler
#Charlie Hebdo
il y a 9 ans