|

Sığınmacılar için 'Danışma Merkezi' kuruldu

Kilis'te Elbeyli Konteyner Kent yönetimi tarafından sığınmacılara yönelik 'Danışma Merkezi' kuruldu.

Yeni Şafak
14:09 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 12:10 - 6/03/2015 Cuma
AA
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü Kilis'te kurulan Elbeyli Konteyner Kentte barınıyor.


Yaklaşık 24 bin Suriyeli'nin yaşadığı kampta misafirler, kendilerine sağlanan imkanlarla hayata tutunmaya çalışıyor. Kamp yönetimi tarafından hazırlanan "Sığınmacı Danışma Merkezi" projesi kapsamında misafirler, başta sağlık ve psikolojik sorunları olmak üzere elektrik ve su arızalarını da ilgili birimlere iletebilecekler.


Merkezin sorumlusu Tuba Ünsal, yaptığı açıklamada, 4 bölümden oluşan merkezin iki kısmında sağlık diğer iki kısmında ise teknik sorunların değerlendirildiğini belirtti.


Ünsal, merkezde dinlenen sorunların zaman kaybetmeden ilgili birimlere iletilerek çözümü noktasında gerekli işlemlerin yapıldığını ifade ederek, bu sayede Suriyeli misafirlerin sıkıntı ve ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuştuğunu söyledi.


Suriyeli Ahmet Asaf ise sığınmacıların rahat edebilmeleri için her türlü hizmetin sunulduğunu ve her geçen gün daha iyisinin yapılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.
#Kilis
#elbeyli kampı
#danışma merkezi
#sığınmacılar
9 yıl önce