|

Şiir günleri Üsküdar'da başlıyor

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali etkinliğinin lansmanı Kız Kulesi'nde yapıldı. Bu yıl ilk defa düzenlenecek Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali etkinliğinin tanıtım toplantısı Kız Kulesi'nde gerçekleştirildi. Festivalin koordinatörlüğünü üstlenen İsmail Kılıçarslan'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda kamuoyuna etkinlikle ilgili bilgiler sunuldu.

Yeni Şafak
16:56 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:03 - 1/04/2015 Çarşamba
Diğer

Tanıtım toplantısına önceki gün babasını kaybeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yerine Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız katıldı. Sözlerine dün Çağlayan Adliyesi'ndeki terörist saldırıda şehit düşen Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz'ı anarak başlayan Ayyıldız, Mehmet Akif Ersoy'un sözlerini hatırlatarak “Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım” dedi ve yaşanan acının tarifsiz olduğunu belirtti.



AYŞE BÜŞRA ERKEÇ 2015-04-01T17:01:09.5461068+03:00



Ulu rüyayı görenlerin şehri


İsatnbulAjansı'nın haberine göre konuşmasında Üsküdar'ın güzelliklerinden de bahseden Ayyıldız, Yahya Kemal'den de alıntılar yaparak “Üsküdar, bir ulu rüyayı görenler şehri! Seni gıpta ile hatırlar vatanın her şehri” dedi. Ayyıldız, Üsküdar'ın her dönem şiire ve şaire ev sahipliği yaptığını belirterek “19'u yabancı toplam 35 şair etkinliğe katılacak. Şiirle iç içe olacağız. Zaten Üsküdar yılın her gününü şiir gibi geçiriyor.” diyerek sözlerini noktaladı.



AYŞE BÜŞRA ERKEÇ 2015-04-01T17:01:56.7718594+03:00



Deniziyle, martısıyla…


Festivalin başkanlığını yapacak Prof. Dr. Hüsrev Hatemi de önceki gün şehit edilen savcıyı rahmetle andığını belirterek “Üsküdar diyince aklına şiir, musiki ve Türkiye'nin iyiliğini istemekte en önde gelenlerden 3. Selim'in adını taşıyan bir savcının şehit edilmesi haberinin ertesi günü bu basın toplantısına kederli bir şekilde geldik. Ancak ülke düşmanlarını da sevindirmeyeceğiz. Umutsuz olmayacağız. Sevinçler de hüzünlerle birlikte var.” diye konuştu.



Şiir festivalinde yer alacak yerli yabancı şairlerin önemine değinen Hatemi, kültürlerin birbirini şiirlerle tanıyabileceğini ifade ederek Üsküdar'ın da bu karışıma ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Hatemi, Üsküdar'ın deniziyle martısıyla bu organizasyon için elverişli bir ortamı olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.



AYŞE BÜŞRA ERKEÇ 2015-04-01T17:02:47.6773377+03:00



Şiir en çok Üsküdar'a yakışıyor


Son olarak söz alan festival koordinatörü İsmail Kılıçarslan ise şiir ile Üsküdar arasında güçlü bir bağ olduğunu belirterek “Şiir en çok hangi semte yakışır deseler cevap vereceğiniz birkaç semt arasında Üsküdar olur. Zira fethi gören kent olarak Üsküdar, şiirle arasını her zaman iyi tutmuş ve kesintisiz bir şiir geleneği oluşturabilmiştir.Bugün bile Üsküdar'da çıkmakta olan üç dört dergi var. Bunun yanında Üsküdar'lı üniversite öğrencilerinin kendi amatör çabalarıyla çıkardığı dergiler var” diye konuştu.



Gelecek yıl şiir sokakta etkinliklerini gerçekleştirmek istediklerini de dile getiren Kılıçarslan, bu yılki organizasyonu da “Şiir var, gelsene” diyerek gerçekleştirdiklerini vurguladı.




#ismail kılıçaslan
#Sedat Ayyıldız
#Prof. Dr. Hüsrev Hatemi
9 yıl önce