|

Sinema ve Resim İstanbul Modern’de

İstanbul Modern Sinema, 23 Nisan- 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında 'Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi'ne paralel bir film programı sunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:51 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ressam ve resim ilişkisini inceleyen, tarihte iz bırakmış ressamların iç dünyalarına, özel hayatlarına bakan, resmin sanatsal referanslarından satış pratiğine çeşitli unsurlarını ele alan filmler hem ressamların korku ve tutkularını hem de yaşadıkları dönemin sanatla ilişkisini yansıtıyor.


Seçkide öne çıkan filmler arasında, Mike Leigh'in empresyonizm akımının öncülerinden J.M.W. Turner'ın hayatından bir kesiti anlattığı, Timothy Spall'un geçen yıl Cannes'da 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüyle değerlendirildiği 'Bay Turner' (Mr. Turner), 1950'li yıllarda çizdiği kendine has iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane'in eşiyle yaşadığı güç mücadelesini konu edinen, Amy Adams'a Altın Küre'de 'En İyi Oyuncu' ödülünü kazandıran Tim Burton'ın 'Büyük Gözler' (Big Eyes), yarım kalmış bir tablonun dünyasında geçen Fransız animasyonu 'Mutluluğa Boya Beni' (Le Tableau) yer alıyor.


#Bay Turner
#İstanbul Modern Sinema
#Mehmet Güleryüz
9 yıl önce