|

‘Siyah Beyaz Fotoğraf’ sergisi açıldı

Ünlü fotoğrafçı İbrahim Zaman'ın hazırlamış olduğu 'Siyah Beyaz Fotoğraf' sergisinin açılışını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaptı. Doğa fotoğraflarını tanıtan İbrahim Uzun'un fotoğraflarını ise Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın çekerek, ünlü fotoğrafçının düşüncelerini aldı.

Yeni Şafak
08:03 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 06:08 - 27/03/2015 Cuma
IHA

Ünlü fotoğrafçı İbrahim Zaman'ın hazırlamış olduğu 'Siyah Beyaz Fotoğraf' sergisi Zeytinburnu Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın katılımıyla açıldı. Yapılan açılış sonrası İbrahim Zaman Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ve sergiye gelen vatandaşlara fotoğrafları ne zaman ve nerede çektiğini anlattı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu önemli sanatçılardan İbrahim Zaman'ın fotoğraf sergisine Kültür Sanat Merkezi olarak ev sahipliği yapıyoruz. Benim kendisinden çok şey öğrendiğim ve çok yakın olarak tanıdığım ama beni tanımayan büyük usta, size öyle anlatayım. Ben onu fotoğraflarından severken, fotoğraflarından da tanıdım. Hatta bazı konularda onu taklitte ettim. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. İlk sergisine ben 15 yıl önce gitmiştim hatta kataloğunu da almıştım. Allah'a şükürler olsun bugün Zeytinburnu'nda büyük ustalara, büyük sanatçılara ev sahipliği yapabiliyoruz. Onların önemli ve güzel eserlerini sergileyebiliyoruz. Zeytinburnu halkına çok teşekkür ediyorum. Bize bu imkanı ve bu yetkiyi verdikleri için ve ustamıza esenlik ve sağlık diliyorum, ışığı bol olsun. Türkiye'yi yansıtan fotoğrafçıların başında gelen bir sanatçıdır" dedi.


MURAT AYDIN: “FOTOĞRAF BENİM İÇİN AKTİF DİNLENME ARACI"

Fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini dile getiren Aydın, “1985 yılından bu yana fotoğraf çekiyorum ve son yıllarda da bayağı bir geliştirdim. Ben aktif dinlenme aracı olarak fotoğrafı görüyorum. Çok bunaldığım zaman, sıkıldığım zaman ve toplantı için bir yere gittiğim de bulduğum ilk boş vaktimde fotoğraf makinemi elime alırım ve oradan bir şeyler çekerek yansıtmaya çalışırım. Daha çok insan ve mekan ilişkisini yansıtmayı seviyorum. Farklı kültürlerin insan ve doğa üzerindeki yansımalarını yansıtmayı seviyorum. Onun içinde insan ve mekan üzerinde ağırlıkla yoğunlaşmaya çalışıyorum. Benim için fotoğraf aktif dinlenme aracı, benim için fotoğraf dünyaya bakışta insana farklılık ve seçicilik katan önemli bir unsur" diye konuştu.


İBRAHİM ZAMAN: “SİYAH BEYAZ UYGUN KULLANIRSA FOTOĞRAFIN TADI BAŞKA BİR GÜZEL OLUR"

Ünlü fotoğrafçı İbrahim Zaman, “Bilindiği gibi fotoğraf dünyası siyah beyaz fotoğrafla dünyaya gözünü açtı. Ben de siyah beyaz fotoğrafın ilk karanlık oda uygulayıcısı olarak siyah beyazla hayata başladım. Fotoğrafik dünyamın ilk ürünlerini siyah beyaz verdim. Siyah beyazın tadı eğer uygun bir şekilde uygulanırsa, o gri scala bilinçli bir şekilde uygulanırsa renkleri orada görmek zaten mümkündür. Siyah beyazın tadı daha bir başka ve daha bir uzun ömürlü aynı zamanda da duygu bakımından bence oturmuş bir siyah beyaz bütün renklere tercih edeceğim bir çalışmadır. Benim yıllarım içinde çektiğim biriktirdiğim ve günümüzdeki dijital uygulamalara kadar gelen bir serüvenini bu gün benim siyah beyaz sundum. Fotoğraf dünyası meraklılarına ve fotoğraf sevdalıları ile paylaşmak arzusunda olduğum bir sergi görmektesiniz" şeklinde konuştu.


Konuşmalar sonrası resim sergisini gezen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kendi fotoğraf makinesini alarak, ünlü fotoğrafçı İbrahim Zaman'ın fotoğraflarını çekti. Aydın, çektiği fotoğrafları İbrahim Zaman'a göstererek düşüncelerini aldı.

#siyah
#beyaz
#fotoğraf
#sergi
9 yıl önce