|

"Somon derisinden elbise" fuarın gözdesi oldu

"Tasarım ve İnovasyon Buluşmaları" çerçevesinde yapılan "Ev ve Stil Fuarı"ndaki "BioDesing" standında, somon derisi ve su yosunundan elde edilen ipliklerin kullanımıyla tasarlanan elbise de sergilendi. Bursa'da, "Tasarım ve İnovasyon Buluşmaları" kapsamında organize edilen "Ev ve Stil Fuarı"ndaki "BioDesing" standında sergilenen somon derisi ve su yosunundan elde edilen ipliklerin kullanımıyla tasarlanan elbise, fuarın gözdesi oldu.

Yeni Şafak
13:15 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 10:17 - 31/05/2015 Pazar
AA

Küratör William Myers tarafından hazırlanan "Biodesing Sergisi"nde yer alan tasarımcı Nienke Hoogvliet'e ait somon derisinden yapılmış elbise, standın en çok ilgi çeken parçası oldu.



Moda dünyasında ekolojik geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bir parçası olarak nitelendirilebilecek tasarım, balıkçılık endüstrisinin atık ürünleri olan somon derisinin kullanımını kapsıyor.



Atık derileri kimyasal kullanmadan toplayıp tabaklayan tasarımcı, sonrasında balık derisini, geleneksel derinin alternatifi olarak sunuyor. Sergide, kullanılan derinin kayda değer gücü ve dayanıklılığına dayanan potansiyelini göstermek için oturak kısmı somon derisinden yapılmış bir de sandalyeye yer veriliyor.



Elbisenin dokuma kısmında, alglerden (su yosunları) elde edilen ve kendi kaynağı olan organizmanın yeşil ve sarı renk tonlarına benzemesi için boyanan iplikler kullanılırken, alglerden iplik elde etme sürecinin uzun dönemde sürdürülebilir olarak değerlendirilmesi amaçlanıyor.



Biyoloji ve teknolojinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan inovatif tasarımlara yer veren BioDesign Sergisi, yaşayan mikroorganizmalar ile tasarım yapma yetisinin en inovatif örneklerini oluşturan 15 farklı tasarım ve malzemeyi sanat ile birleştiriyor.

#somon derisinden elbise
#Bursa
#su yosunu
#Fuar
9 yıl önce