|

Son yolculuğun yoluna Erbakan durağı

Merhum Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 4. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. İETT ise Erbakan'ı çok farklı ama kurumsal kimliğine uygun şekilde hatırlatıyor. Erbakan’ın Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı’ndaki kabrinin yakınında bulunan Mevlanakapı Otobüs Durağı Erbakan anısına yeniden düzenlendi. Erbakan'ın hayat hikayesi ve fotoğraflarının giydirildiği durak İstanbulluların ilgisini çekti.

15:38 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 16:09 - 27/02/2015 Cuma
Yeni Şafak

İETT, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının dördüncü yıl dönümünde unutmadı. Erbakan’ın Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı’ndaki kabrinin yakınında bulunan Mevlanakapı Otobüs Durağı’nı Erbakan anısına yeniden düzenlendi. Yapılan tasarım çalışmasıyla Erbakan’ın fotoğrafları ve hayat hikayesi durağa yerleştirildi.


"Değerlerimize sahip çıkmalıyız"


İETT’nin de Türkiye’ye ve dünyaya malolmuş isimler yetiştirdiğini hatırlatan İETT Genel Müdürü Kahveci, “Değerlerimize sahip çıkmalıyız, toplumsal hafızamızı taze tutarsak geçmişi daha net görüp geleceğe doğru yön verebiliriz. Biz toplu taşıma alanında bunu yaptığımız gibi İstanbul’un yaşam kültürüne de değer katmak istiyoruz” dedi. Bilgilendirme ve Türkiye’nin unutulmaz değerlerine vefa amacıyla yapılan durak giydirme çalışmalarının halkın beğenisini topladığını belirten İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, yaptığı açıklamada "Durak uygulamalarının bundan sonra da siyaset, sanat ve fikir insanlarının anısına yapılmaya devam edeceğini söyledi.



Mehmet Akif ve Barış Manço'ya da yapıldı


Durak giydirme uygulaması daha önce Aralık ayında Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Fatih’teki Mehmet Akif Ersoy Durağı’nda, Ocak ayında ise Barış Manço’nun ölüm yıldönümünde, Kadıköy Moda’daki Barış Manço Durağı’nda yapılmıştı. 
#Erbakan Durağı
#İETT
#Merkez Efendi
9 yıl önce