|

Sosyolog Arslan’dan Din ve Laiklik semineri

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği ve Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ın konuşmacı olduğu “Din ve Laiklik” seminerleri devam ediyor.

Yeni Şafak
10:33 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 08:35 - 19/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
Prof. Dr. Hüsamettin Arslan
Prof. Dr. Hüsamettin Arslan

Prof. Arslan, 20 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayacak seminerinde Ritüeller, Hayat ve Din konusunu anlatacak.


Hüsamettin Arslan kimdir?

Hüsamettin Arslan 1956 Ordu-Mesudiye doğumlu, sosyal bilimci, Uludağ Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi. 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal İdari ve Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1979-1981 yılları arasında aynı fakültede yüksek lisans yaptı ve “Ondokuzuncu Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğun’da Sanayileşme Girişimleri” konulu bir yüksek lisans tezi hazırladı.


Doktorasını 1986-1991 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde yaptı ve doktora bittikten sonra yayınlamış bulunduğu “Epistemik Cemaat / Bir Bilim Sosyolojisi Denemesi” (Paradigma Yayınevi, İstanbul 1992) adlı bir doktora tezi hazırladı. Çalışmakta olduğu sosyoloji alt bilim dalı “genel sosyoloji” ve “metodoloji”.  Bilgi sosyolojisi, bilim sosyolojisi, sosyal bilimlerde yöntem ve hermeneutik alanlarında çalışıyor. Çeşitli dergilerde bilgi, bilimsel bilgi ve bilim üzerine makaleleri ve yabancı dillerden çevirdiği sosyoloji ve felsefe kitapları var. Halen Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesidir. 

#Uludağ Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi
#İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü
#Zeytinburnu Belediyesi
#Prof. Dr. Hüsamettin Arslan
9 yıl önce