|

Süleymaniye'de VIP cuma namazı

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Cami ve ve türbelerin restorasyon işini üstlenen firmanın sahibinin bahçeye kurduğu kafe ve VIP cuma namazı hizmetine yazarımız İsmail Kılıçarslan sert tepki gösterdi.

15:06 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:05 - 22/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Süleymaniye Camii'nin bahçesine kurulan çadır kafe
Süleymaniye Camii'nin bahçesine kurulan çadır kafe
İsmail Kılıçarslan, bugünkü "Cuma namazını VIP kılmak" başlıklı yazısında Süleymaniye Camii'nin bahçesinde ve hünkar mahfilinde yaşananlara değindi. 


Süleymaniye'nin restorasyonunu yapan firmanın caminin bahçesine çadırdan bir kafe kurup burada misafirler ağırlanıp, hinkar mahfilinde VIP cuma namazı kıldırmasına tepki gösteren Kılıçarslan şu ifadeleri kullandı: "Vay arkadaş. Vay arkadaş. Vay arkadaş. İş adamı ya da yüksek bürokrat falansanız Cuma namazlarınızı hünkar mahfilinde kılabiliyor, namaz sonrası o bahçede ne işi olduğunu kimsenin izah edemediği o zevksiz mavimsi lacivertimsi ‘çadır kafe’de karnınızı doyurup, kahvenizi yudumlayıp, nargilenizi çekiştirebiliyorsunuz. Hem de hangi camide? Kanuni armağanı, Mimar Sinan emaneti mübarek mabedimiz Süleymaniye’de.. Kim yapıyor bunu? Caminin ve türbelerin restorasyon işini üstlenen firmanın sahibi."



 
#Süleymaniye Camii VIP Cuma namazı
#İsmail Kılıçarslan
#Süleymaniye Cafe
9 yıl önce