|

Taksi durağını kuş cennetine çevirdi

Adana'da hayvansever taksi durağı işletmecisi, kuş sevdası nedeniyle durağın otoparkını kuş cennetine çevirdi.

Yeni Şafak
12:12 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 10:16 - 29/03/2015 Pazar
IHA

Mahmut Alpçoğay, Seyhan ilçesindeki Valiyolu Caddesi'nde bulunan işyerini adeta kuş cennetine çevirdi. Lokanta, oto yıkama ve taksi durağı işleten Alpçoğay, 2 sene önce iş yerinin otoparkına kurduğu kafeslere Türkiye ve dünyanın dört bir yanından getirdiği kuşları yerleştirdi. Ağırlıklı olarak sülün çeşitlerini barındıran mini kuş cennetinde büyüleyici görüntüsüyle dikkat çeken mandarin ördekleri de bulunuyor.


Hayvanlara olan ilgisini bu şekilde giderdiğini anlatan Mahmut Alpçoğan, lokantaya gelen müşterilerin ve özellikle çocukların kuşlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.


Alanya, Bursa, İstanbul gibi kentlerden bu kuşları topladığını anlatan Alpdoğan, kuşların doğal yaşam alanlarının genelde Doğu ve Güney Asya, Romanya, Bulgaristan gibi ülkeler olduğunu kaydetti. İnsanlara hayvan sevgisi de aşıladığını belirten Alpdoğan, kurduğu kuş bahçesinde bulunan onlarca kuşun maliyetinin yaklaşık 25 bin TL olduğunu ifade etti.


Damızlık kuşları ayırdığını ve yumurtaların telef olmaması için aldığı kuluçka makinasıyla üretim yaptığını söyleyen Alpçoğan, yavruları da arkadaşlarına hediye ettiğini anlattı. Alpçoğan, “Bütün çevre ilgi gösteriyor. Sayın valimizden tutun tüm komşuların tamamının hoşuna gidiyor. Onları seyrediyor, fotoğraflarını çekiyorlar. Bilhassa çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Lokantaya gelen müşterilerin de ilgisini çekiyor" ifadelerini kullandı.

#kuş cenneti
#taksi durağı
9 yıl önce