|

Tasarım Bienali medyanın gündemine oturdu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, ilk dört haftada yaklaşık 58 bin 500 ziyaretçiyi ağırladı.

16:22 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:22 - 27/11/2014 Perşembe
DHA
KENT MOBILYALARI TASARIMI  ISTANBUL TASARIM BIENALI BASLADI FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)
KENT MOBILYALARI TASARIMI ISTANBUL TASARIM BIENALI BASLADI FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)
İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Zoe Ryan'ın küratörlüğünde "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla gerçekleştirilen bienal, açıldığı 1 Kasım'dan bu yana uluslararası basında 150'den fazla makaleye konu oldu.

Uluslararası medya ve tasarım dünyasının yoğun ilgi gösterdiği bienali takip eden Daily Mail, Forbes, Financial Times, The Guardian, Huffington Post, Il Corriere della Serra, Il Sole 24 Ore, La Stampa, New York Times, Time Magazine, Reuters, Süddeutsche Zeitung, Sydney Morning Herald, Washington Post gibi haber ajansı, dergi ve gazetelerle Abitare, Artribune, Art-Das Kunstmagazin, Azure, Blouin Art Info, Conde Nast Traveller, DAMn, Disegno, Designboom, Dezeen, Domus, Frame, Icon, Interni, Metropolis, Pin Up, TL Magazine, Vogue ve Wallpaper gibi tasarım ve sanat odaklı mecralar, bienalden övgüyle söz etti. 

2. İstanbul Tasarım Bienali haberlerinin önümüzdeki dönemde, Evening Standard, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Independent gazeteleriyle Architectural Digest, Blueprint, Dazed Confused, Ottagono, Surface gibi daha birçok önemli mecrada yer alması bekleniyor.

İKSV tarafından, Arçelik, Doğuş Grubu Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen ve dört haftada yaklaşık 58 bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan bienal, 14 Aralık'a kadar ücretsiz gezilebilecek. 

Bienalin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, sergilenen 53 proje ve bienal süresince devam edecek farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
#Huffington Post
#Rachel Mossun
#The Guardian
#Sydney Morning Herald
#İngiliz Daily Mail
#New York Times
9 yıl önce