|

Tokat'ta kene şüphesiyle ölüm

Tokatlı çiftçi 33 yaşındaki Hakkı Peksak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesi ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
11:18 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:34 - 27/04/2015 Pazartesi
IHA

Tokat

'ın Zile ilçesinde bağlı Kozdere köyünde ateş, halsizlik gibi şikayetlerle hastaneye başvuran evli ve 1 çocuk babası Hakkı Peksak, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 3 gün süre ile tedavi gören Peksak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin denetiminde tabuta konularak yakınlarına teslim edildi.



KÖYLERİNİN İLAÇLANMASINI İSTEDİ

Genç yaşta hayatını kaybeden Peksak'ın akrabası Mehmet Ali Özgen, ikinci kez köylerinde keneden ölüm olayı ile karşılaştıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı ve ilgililerden köylerinin ilaçlanmasını isteyen Özgen, tarlaya çalışmaya gitmeye çekindiklerini kaydetti. Peksak'ın kolunda keneyi gezerken fark etmiş olduğunu ifade eden Özgen, “Kolundaki keneyi eli ile iterek uzaklaştırmış. Yani kenenin ısırmış olduğunu fark edememiş. Hastaneden hastalığın keneden olduğunu söylediler. Devletimizden bu hastalığa karşı köylerimizde önlem almasını istiyoruz. Köyde tedirginlik var, en azından ilaçlama yapılmasını istiyoruz” dedi.



KENEYİ KOLUNDA YÜRÜRKEN FARK ETMİŞ

Genç yaşta halasının oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade Ertuğrul Özgen ise olayın hayvan otlama sırasında yaşanmış olduğunu ifade ederek, “Hayvan otlattığı yerde çimlere uzanıp iki saat uyumuş. Uyandığında üzerindeki keneyi fark ediyor. Keneyi eli ile düşürüyor. Akşam eve geldiğinde ise ateşe yükseliyor, doktora gitmiyor. Evdekilere bir şeyi olmadığını söylüyor. Ertesi gün hanımı hastaneye götürüyor. Zile'de bir gün kaldıktan sonra Tokat'a sevk ediyorlar. Üniversite hastanesinde tedavi olurken durumu iyi idi. Dün iki kez kalp krizi geçiriyor. Hayat döndürüyorlar ama daha sonra kurtaramıyorlar” dedi.



Peksak'ın keneyi hareket halinde iken fark etmiş olduğunu altını çizen Özgen, “Keneyi kendisi çıkarmamış, kolunda gezerken görmüş. Eli ile vurarak yere düşürmüş. Daha sonra vücudunda kaşıntılar başlamış. Evdekiler sorduğunda halsiz olduğunu, yemiş olduğu bir şeyin dokunmuş olabileceğini söylemiş. Ailesi hastaneye götürmek istemiş ama o da kabul etmemiş. Hastaneyi fazla sevmezdi, sağlıklı birisiydi, içki, sigara kullanmazdı” diye konuştu.



Öte yandan, 2015 yılı içerisinde Tokat'ta yaklaşık bir ay önce Zile ilçesinde yaşlı bir adamın ölüm olayı ile birlikte keneden hayatını kaybedenlerin sayının 2'ye çıktığı kaydedildi.



#Tokat
#kene
#Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
9 yıl önce